joi, 31 ianuarie 2013

Alimente care luptă împotriva cancerului




Mâncarea sănătoasă ajută la prevenirea cancerului. Cele 50 de alimente, recomandate de medicina naturista si prezentate mai jos, contribuie la protectia şi, uneori, sunt capabile să lupte împotriva celulelor canceroase.  
Sa tinem cont de acest lucru si sa le gasim, celor care se preteaza, un loc in gradina noastra
-     AFINELE protejează vezica urinară prevenind infecţiile ei, ele fiind deosebit de bogate în acid folic, vitamina C.
-       AGRIŞELE sunt bogate în pectină. Aceasta distruge sursa de toxine din intestine.
-       ALUNELE conţin vitamina E şi păstrează celulele înainte de expunerea la razele UV. Prin acizii graşi, vitamina E este bine absorbită.
-       ANANASUL conţine antioxidanţi bogaţi în vitaminele C şi E şi protejează celulele atacate de diverse molecule. Ananasul conţine minerale valoroase, cum ar fi zincul şi seleniul, care inhibă dezvoltarea cancerului.
ARDEIUL IUTE de culoare rosu aprins are un continut ridicat de betacaroten sau provitamina A. si stimuleaza imunitatea . Vezi aici
-       BRÂNZA conţine, printre altele, vitamina B12 şi vitamina B6. Prima vitamină este importantă pentru creşterea celulelor normale, iar a doua e bună pentru metabolism
-       BROCCOLI este cea mai bună legumă împotriva cancerului. Are cea mai mare densi-tate de vitamine şi minerale - C, E, beta-caroten.
-      CAISELE sunt deosebit de bogate în antioxidanţi. Vitaminele din aceste fructe cresc capacitatea de reacţie a pielii la razele ultraviolete cancerigene.
-       CACAO îndepărtează posibilităţile de îmbolnăvire cu cancer prin substanţele bioactive pe care le conţine.
-       CARTOFII au extrem de multe vitamine anticancer, dar le rămân în proporţie maximă doar atunci când cartoful este fiert.
-       CĂPŞUNILE nu conţin niciun component cancerigen
-       CĂTINA este un mix esenţial de vitamine, minerale şi fitochimicale.
-    CEAIUL VERDE previne cancerul de esofag şi de stomac şi conţine enzime care neutralizează substanţele cauzatoare de cancer.
-       CEREALELE DE OVĂZ conţin mulţi agenţi anticancer: zinc, vitamina E, provitamina A. Pentru pacienţii cu cancer se recomandă fulgi de ovăz cu ulei de nuci.
-       CICOAREA conţine fibre vegetale digerabile, deci protejează împotriva cancerului de colon.
-   COACĂZELE sunt foarte bogate în antioxidanţi, sunt extrem de bune împotriva cancerului.
-      DOVLEACUL e bogat în vitaminele A, C, E şi D. În plus, el conţine o mare parte a ofertei de vitamine din gama B. Seminţele conţin cantităţi mari de acizi graşi nesaturaţi (omega-3-tip), ele fiind bogate în seleniu şi alte minerale.
-     FISTICUL conţine vitamina A şi selenium şi poate preveni într-o anumită măsură cancerul la plămâni.
-      GREPFRUTUL e bogat în vitamina C şi în una dintre cele mai importante clase de pigmenţi vegetali care previn cancerul.
-       GRÂUL este important protector împotriva cancerului şi este esenţial pentru sistemul imunitar.
-       HERINGUL este peştele care aprovizionează organismul deficitar de vitamină D, mai ales în timpul iernii. Lipsa vitaminei D favorizează dezvoltarea cancerului
-       IAURTUL, CHEFIRUL, contribuie la rezistenţa florei intesti-nale şi inhibă pătrunderea de substanţe străine în organism
-       LAPTELE DE SOIA protejează mai ales împotriva tumorilor ce apar la femei, datorită substanţelor vegetale secundare
-       MANGO conţine foarte multă vitamina A şi intervine în inactivarea radicalilor liberi.
-       MAZĂREA, FASOLEA ŞI LINTELE, în special, protejează împotriva cancerului de intestin. Probabilitatea unei boli poate fi redusă cu până la 40% printr-o dietă bogată în fibre.
-       MĂCEŞELE sunt foarte bogate în vitamina C şi intervin în inactivarea radicalilor liberi
-       MIGDALELE, proporţia ridicată de seleniu le face deosebit de importante pentru prevenirea cancerului
-       MORCOVII pot compensa radiaţiile ultraviolete şi fumatul prin conţinutul foarte ridicat de beta-caroten
-       OUĂLE DE GĂINĂ sunt bogate în vitamine şi minerale. Conţinutul ridicat de vitamina D şi E protejează împotriva cancerului
-       PAPAYA conţine papaina, chymopapain - aceste enzime sunt folosite în tratamentul cancerului.
-       PÂINEA DE SECARĂ este ideală în prevenirea cancerului, secara este bogată în acid phytic, acesta prevenind creşterea celulelor canceroase. Ajută în mod deosebit la prevenirea cancerului de sân
-       PESMEŢII protejează împotriva cancerului de colon
-       PRAZUL conţine vitamine şi antioxidanţi care reduc riscul de cancer
-       RODIILE conţin vitamine şi minerale care pot neutraliza substanţele agresive din organism.
-       ROŞIILE conţin licopen, care protejează împotriva cancerului pulmonar.
-       SFECLA ROŞIE este bogată în acid folic, conţine betanină. Am vorbit pe larg aici
-       SOMONUL SĂLBATIC conţine în mod semnificativ mai mult Omega-3, acizi graşi, decât somonul de crescătorie. Aceşti acizi sunt esenţiali în protejarea împotriva cancerului
-       SPANACUL conţine acid folic care inhibă degenerarea celulelor
-       SUSANUL conţine fitosteroli - aceşti compuşi secundari de plante pentru reducerea colesterolului protejează împotriva cancerului
-       ŞOFRANUL DE INDIA conţine curcumină, ingredient activ care protejează împotriva cancerului de colon. Doza de prevenire este de o linguriţă pe zi, în supe
-       ŞTEVIA conţine o combinaţie de vitamina K şi vitamina C, poate inhiba creşterea celulelor canceroase
-       ULEIUL DE NUCI SAU ALUNE e bogat în acizi graşi polinesaturaţi şi bun împotriva influenţelor negative de mediu, cum ar fi poluanţii atmosferici care pot afecta sever organismul uman
-       ULEIUL DIN PORUMB conţine cea mai multă vitamină E dintre toate uleiurile
-  URZICA SI LAMAIA VERDE - pentru prevenirea cancerului este foarte important să menţineţi sistemul imunitar cât mai puternic posibil, consumând alimente bogate în nutrienţi vitali.Nutriţioniştii au lansat o serie de reţete cu ingrediente care s-au dovedit eficiente în prevenirea cancerului.Unul dintre acestea este infuzia de urzici cu lămâie verde. Se prepară din două linguriţe de urzici uscate sau trei frunze de urzici proaspete, o felie groasă de lămâie verde şi o ceşcă de apă fiartă. Urzicile se pun într-un filtru de ceai, aşezat pe o ceaşcă mare. Se adaugă apa fiartă şi lămâia verde. Se acoperă vasul şi se lasă la infuzat, timp de cinci minute. Zilnic, se consumă câte două-trei ceşti de infuzie neîndulcită.
-       USTUROIUL scade tensiunea arterială şi colesterolul, inhibând creşterea tumorilor
-  USTUROIUL SĂLBATIC are sulfuri care conţin substanţe ce previn dezvoltarea cancerului.
-    VARZA face parte din cele mai active alimente în vitamina C, beta-caroten şi este furnizor de acid folic. De asemenea, poate proteja împotriva cancerului de sân şi cel uterin, pentru că slăbeşte efectele nocive ale hormonilor estrogeni.
-       VARZA DE BRUXELLES conţine vitamina C de două ori mai mult decât portocalele. Acoperă nevoia organismului de acid folic
-      VARZA CREAŢĂ inhibă răspândirea celulelor canceroase. Vitaminele şi mineralele cresc imunitatea
-   ZMEURA conţine substanţele fotochimice care protejează împotriva transformării maligne a celulelor.

2 comentarii:

  1. Vasile, n-ai zis de urzica. Vezi ca am eu materiale despre urzica, noi folosim zilnic.
    Toate bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru ajutor.O sa intru sa studiez putin si actualizez articolul. O zi buna va doresc.

      Ștergere