joi, 31 ianuarie 2013

APARAT DE MĂSURĂ pentru determinarea valorii ph-ului PH SOL, 4 ÎN 1


aparat pentru masurarea PH-ului 4 in 1
Unele plante cresc mai bine în sol acid, altele în sol alcalin. Imi doream de mult un dispozitiv cu care sa pot masura, convenabil, valoarea ph-ului solului meu.
La un raport pret calitate convenabil, zic eu, am gasit aici si am achizitionat un aparat de masurat ph-ul (4 in 1) .

Aparatul masoara atat ph-ul cat si umezeala, temperatura dar si intensitatea luminii solare la nivelul solului.
Este foarte usor de folosit si se alimenteaza de la o baterie sau acumulator de 9 V.
Acesta se compune din doua mari parti
1.Corpul aparatului care are, pe partea din fata un ecran LCD si 2 butoane (On pentru pornire si OFF pentru oprire sau pentru schimbarea modului de afisare din grade C in grade F)
-       La partea superioara deasupra ecranului este senzorul pentru determinarea luminozitatii.
determinarea Ph-ului pentru filodendron
-       Pe partea din spate a corpului se gaseste locasul pentru baterie si butonul pentru trecerea de la informațiile despre temperatură la cele despre umiditate şi PH.
2. Sonda cu senzor
Pentru a efectua masuratori se scoate capacul de protectie pentru sonda si se introduce in sol la locul dorit.
Afişarea intensității luminii solare se face in partea de sus a ecranului.Pentru o buna masurare senzorul trebuie orientat în direcția soarelui.
Valorile sunt afişate în 9 paşi.  
LOW (Slab) LOW (Slab) LOW+ (Slab+) NOR (Norm) NOR (Norm) NOR+
(Norm+) HGH (Foarte puternic) HGH (Foarte puternic) HGH+ (Foarte puternic+)  
Afişarea pH se. face in central ecranului cu valori cuprinse intre
Sol acid                 Neutru                  Sol alcalin
Lo   3,5 4,0 4,5 5,0 5,5 6,0  6,5  7,0  7,5  8,0 8,5 9,0 HH
ph -ul in ghiveciul curmalului
Afişarea umezelii solului Umiditatea solului este afişată la partea de jos a ecranului  în 5 paşi:de la Foarte uscat                                              Foarte umed
DRY+ (foarte uscat) DRY (uscat) NOR (normal) WET (umed) WET+ (foarte umed)
Afisarea temperaturii se face in central ecranului dupa ce s-a comutat de pe butonul din spate de la masurare ph – la masurare temperatura si poate determina temperatura din sol cuprinsa intr -9 si +55 de grade C.
În afară  de înlocuirea bateriilor, si curatarea cu o carpa curate si uscata a sondei dupa fiecare utilizare aparatul nu necesită alte intretineri. 

Acest aparat poate fi comandat acesand link-ul

20 de comentarii:

  1. Super!
    Mă gândesc de vreo 2 ani (de când m-am mutat la ţară) să achiziţionez aşa ceva. Am întrebat chiar la vreo 2 magazine fito dar mi s-a spus că nu au avut niciodată pe stoc.
    Există şi alte metode de a determina gradul de aciditate al solului, mai rudimentare, dar acesta e de departe cea mai bună soluţie care redă valorile exacte.
    Mulţumesc
    DoDorina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara si bun venit in gradina mea. Dintre toate metodele pe care le-am studiat pana in prezent cred ca acest aparat reprezinta cea mai sigura si avantajoasa metoda la un pret convenabil. Si mai exista posibilitatea determinarii temperaturii, umiditatii si luminozitatii care nu sunt de loc de neglijat intro gradina dar, mai ales intr-un solar daca aveti. Pana acum m-am jucat cu el prin casa in ghivecele de flori si la rasaduri. Abia astept sa ajung la Valcea sa-l incerc in gradina si solar. Va doresc o primavara frumoasa, plina de inspiratie. Cu stima,

      Ștergere
  2. De unde l-ati cumparat si care este pretul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata. Cer scuze de intarziere. Aparatul l-am cumparat in Decembrie de pe internet accesand situl www. germanelectronics.ro cu pretul de 119 lei. Firma este foarte prompta in 8 zile( in conditiile in care a fost perioada de inzapezire)am primit aparatul frumos ambalat cu instructiuni si certificat de garantie) Cu tot cu transport m-a costat 135 lei si consider ca-i un pret destul de bun la ce stie sa faca. Anul trecut am cumparat un termametru electronic cu tija, special pentru determinarea temperaturii compostului, care a costat 45 de lei. Tinand cont de faptul ca aparatul de masura pt ph. are si termometru, determina umiditatea si luminozitatea, eu zic ca-si merita banii.
      O zi frumoasa va doresc.

      Ștergere
    2. vreu si eu un asa aparat,nu pot gasii in republica moldova,daca ma puteti ajuta sa gasesc de un de sa procur.

      Ștergere
  3. Sanatate sa traitiam si eu o intrebare la cate masuratori ale ph-ului rezista are ceva consumabile ce trebuiesc inlocuite?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara. Nu are consumabile in varful tijei are un electrod protejat cu ajutorul caruia face masuratorile. Garantia este de 2 ani nu stiu daca va face masuratori si dupa, asta peste 2 ani o sa aflu.

      Ștergere
  4. Eu nu inteleg un lucra la acest aparat, de ce nu afiseaza valorile reale ale Ph-ului?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica? Ai acest aparat si ai constatat ca nu afiseaza valorile reale? Sunt in cautarea unui asemenea aparat si nu as vrea sa iau tzeapa.

      Ștergere
    2. Nu inteleg ce vrei sa spui, daca-i anonim si aparatul e la fel, eu am facut masuratori si le-am comparat cu cele facute cu trusa cu banda iar rezultatele sunt identice, nu-mi dau seama ce s-a intamplat de a spus ca nu indica valorile reale sa fie din cauza calibrarii sau stiu eu. O primavara minunata.

      Ștergere
  5. Nu ai mai revenit cu impresii din gradina si solarul de la Valcea :)
    Esti la fel de incantat de aparat?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, am ramas la fel de incantat dar nu fac zilnic masuratori de regula sezonier sau cand fac modificari in gradina, pun mranita, compost etc. Eu nu fac nici recomandari nici nu dau sfaturi. Articolele reprezinta doar idei despre modul in care mi-am organizat eu treburile in gradina. Nu pot spune ca un lucru este sau nu este bun decat cat de multumit sau nu am fost eu, dupa utilizare. O zi buna si o primavara minunata ( si o rugaminte personala, de regula-mi place sa stiu cu cine conversez, daca nu te deranjeaza prea mult poti sa-ti faci un profil sau cel putin sa lasi la sfarsit un nume - multumesc)

      Ștergere
  6. Buna ziua!Acest aparat masoara si ph-ul apei?
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, Acest aparat este destinat determinarii pH-ului, temperaturii, umiditatii si gradului de luminozitate pentru sol. Sezorul nu se introduce in apa. O zi buna.

      Ștergere
  7. ziua buna , intotdeauna mi`am dorit sa fac totul pt plantele mele ... sa le fac sa zambeasca ... si sper sa reusesc cu ajutorul acestui aparat ,asa ca multumesc pt efortul depus acestui articol ... o zi buna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara. Multumesc pentru vizita si ma bucur ca v-am putut fi de folos. O seara frumoasa si o saptamana plina de spor si roade bogate.

      Ștergere
  8. Buna seara, imi doresc de mult ceva asa usor de folosit si precis pt determinarea ph-ului solului. Mai sunteti multumit de aparat? Multumesc pentru articol, mi-a fost de folos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata, sunt foarte multumit de aparat mai ales ca il folosesc pentru determinarea ph-ului, temperaturii din gramada de compost, umiditatii si luminozitatii in solar. O zi frumoasa.

      Ștergere
    2. As vrea sa cumpar, nu am inteles de unde as putea.

      Ștergere
    3. Buna seara. Acesati linkul https://www.germanelectronics.ro/casa-gradina/meteo/termo-higrometre/aparat-de-msur-ph-sol-4-n-1-conrad-672506.html si puteti comanda direct de la firma distribuitoare - Conrad, germanelectronics.ro. O seara frumoasa si o saptamana plina de spor si realizari.

      Ștergere