duminică, 20 ianuarie 2013

Regulile de bază ale marketingului explicate amuzant


 1. Eşti la o petrecere şi vezi o fată superbă. Te duci la ea şi îi spui: "Sunt extrem de bine dotat. Culca-te cu mine". - Asta înseamnă marketingul direct.  
2. Eşti la o petrecere împreună cu prietenii şi vezi o fată superbă. Unul dintre prietenii tăi se duce la ea, arată spre tine şi spune: "Tipul ăla este extrem de bine dotat. Culca-te cu el".- Asta înseamnă publicitate.  
3. Eşti la o petrecere şi vezi o fată superbă. Te duci la ea şi îi iei numărul de telefon. A doua zi o suni şi îi spui: "Bună. Sunt extrem de bine dotat. Culca-te cu mine" - Asta înseamnă telemarketing.  

4. Eşti la o petrecere şi vezi o fată superbă. Te ridici, îţi aranjezi cravata, te duci spre ea, îi oferi de băut, îi deschizi uşa (de la maşină), o ajuţi să urce, te oferi să o duci până acasă, după care spui: "Că veni vorba. Sunt bine dotat. Nu ai vrea să te culci cu mine?" - Asta înseamnă relaţii publice.  

5. Eşti la o petrecere şi vezi o fată superbă. Vine spre tine şi îţi spune: "Ştiu că eşti extrem de bine dotat! Am vreo şansă să te culci cu mine?" - Asta înseamnă recunoaşterea brandului.  

6. Eşti la o petrecere şi vezi o fată superbă. Te duci la ea şi îi spui: "Sunt extrem de bine dotat. Culca-te cu mine". Tipa îţi dă o palmă cât de tare poate. - Asta înseamnă feedback-ul din partea clienţilor.  

7. Eşti la o petrecere şi vezi o fată superbă.Te duci la ea şi îi spui: "Sunt extrem de bine dotat. Culca-te cu mine". Ea te ia de mână şi te duce să te prezinte soţului său. - Asta înseamnă dezechilibru între cerere şi ofertă.  

8. Eşti la o petrecere şi vezi o fată superbă. Te duci la ea, dar înainte să poţi spune ceva, vine un alt bărbat şi îi spune: "Sunt bine dotat. Ai vrea să te culci cu mine?" iar ea pleacă împreună cu el. - Asta înseamnă competiţia pe aceeaşi piaţă.  

9. Eşti la o petrecere şi vezi o fată superbă. Te duci la ea şi înainte să-i spui: "Sunt bine dotat. Culca-te cu mine" vine soţia ta. - Asta înseamnă restricţia de a intra pe pieţe noi.  

10. Eşti la o petrecere şi nu vezi nici o fată frumoasă. - Asta înseamnă lipsa unei pieţe de desfacere.

2 comentarii: