duminică, 16 iunie 2013

Arta de "batut" coasa


7 comentarii:

  1. Da.Indeletnicire faina.Multi se cred ca stiu sa coseasca,dar mai putini stiu sa bata coasa .Basca sa o aseze in toporisca(darjala)adica coada.O coasa aranjata bine nu trebuie sa oboseasca cosasul.Dupa o zi de cosit nu trebuie sa fii frant de obosit,dar trebuie antrenament si experienta ca la orice activitate .O duminica placuta va doresc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In conditiile in care vrem sa folosim cat mai putina energie pentru activitatile casnice( ma refer la electricitate si combustibili fosili) cred ca este folositoare o coasa manuala care bine pregatita si cu un pic de abilitate poate face minuni. Si cum dupa ploile acestea iarba s-a ridicat binisor e momentul sa dam o coasa. O dumninica placuta.

      Ștergere
  2. Crezi ca scap cumva rosiile care sunt asa de frumoase si pline de rod dar de cateva zile pline dar pline de pureci rosii, cu macerat de urzica- reteta ta ?...e o incantare sa-ti citesc blogul si sa stii ca-l citesc de ceva vreme !...numai bine si multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc pentru vizite si aprecieri. Reteta nu este a mea, ea se foloseste de foarte mult timp si a dat rezultate bune. Sper sa salvati rosiile daca folositi maceratul de urzica dar puteti incerca si cu usturoi. Eu am avut mari probleme cu piersicii cu afidele si i-am tratat cu usturoi 1 litru de apa de urzica(1kg de urzici lasate la macerat 4 zile in 10 litrii de apa de ploaie) si un litru de infuzie de usturoi( 200g usturoi peste care am pus 4 litrii de apa clocotita si am lasat la infuzat pana s-a racit apa - cam 4 ore) Am anestecat cele 2 solutii intr-un pulverizator de 2 litrii si am strop[it. Rezultatul a fost foarte bun. Va doresc plante sanatoase si recolte bogate.

      Ștergere
  3. Oameni buni poate sa-mi spuna cineva un pret pentru cosit iarba de fanata per ha (precizez cosit cu motocoasa). Terenul este in panta .Va multumesc !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. 250 lei pentru 1 hectar

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pentru cositul clasic (cu coasa). Cu motocoasa inca nu stiu

      Ștergere