sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Beneficiile postului


Descriere
In afara de o importanta conotatie spirituala, postul are si multiple beneficii asupra organismului, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic.
Continut
Intr-o lume a exceselor, o perioada de restrictii alimentare poate reprezenta pentru corpul si mintea noastra o adevarata cura de sanatate. Iata care sunt, in mare, beneficiile postului:

-        ajuta sistemul digestiv
-        detoxifica organismul
-        creste nivelul de energie
-        creeaza un echilibru spiritual
-        ajuta la ,,limpezirea,, mintii

Majoritatea acestor efecte pot fi obtinute si dintr-o cura de detoxifiere, numai ca impactul postului este in general mult mai pronuntat.

Beneficii la nivel fizic
Cresterea nivelului de energie – excesele alimentare afecteaza de multe ori functionarea organismului, determinand procesele care au loc in corp sa se desfasoare cu mai multa greutate. Imagineaza-ti cum te simti la munca atunci cand primesti un volum imens de sarcini. O vei face, dar asta iti va consuma energia si te va determina sa fii extenuat. In acelasi mod, organismul lucreaza mai greu si sacrifica mai multa energie atunci cand este suprasolicitat: digestia, asimilarea si metabolizarea alimentelor precum carnea nu sunt sarcini usoare pentru corpul uman. Dupa o masa consistenta, 65% din energia intregului organism trebuie directionata catre aparatul digestiv. Avand posibilitatea de a ,,munci,, mai putin pentru procesarea mancarurilor grele, organismul va putea redirectiona energia catre alte procese si ne va permite sa ne simtim mult mai in forma si chiar sa fim mai sanatosi.
Scaderea in greutate – nu este un efect valabil pentru toate persoanele care tin post, dar in multe cazuri aceasta perioada reprezinta o ocazie de a manca mai usor si, in consecinta, de a da jos cateva kilograme. Trecerea de la o alimentatie bazata pe carne si lactate grase, la una care contine fructe si legume poate modifica greutatea.

Eliberarea organismului de toxine – desi carnea este considerate un produs necesar in alimentatia zilnica, asigurand proteinele de care corpul are nevoie, ea contine si o serie de elemente care se pot dovedi toxice pentru organism. Din acest motiv, postul purifica organismul, producand o detoxifiere necesara macar de cateva ori pe an.
 Beneficii la nivel psihic


Postul reprezinta nu doar o perioada de abtinere de la anumite mancaruri, ci si un moment in care devenim mai apropiati de propria noastra constiinta, mai linistiti si mai centrati pe dezvoltarea spirituala.
Lipsa mancarurilor grele aduce cu sine o senzatie placuta, permitand corpului sa se simta usurat si, prin urmare, determinand si mintea sa fie mai relaxata si sa gandeasca mai clar. De asemenea, faptul ca punem accent pe divinitate ne face sa simtim ca suntem protejati si ca totul in viata se intampla cu un scop. Aceste senzatii ne permit sa fim impacati cu noi insine si ne echilibreaza din punct de vedere moral, implicit si fizic.
Si pentru ca postul Craciunului este cel mai permisiv post din an , putem sa ne delectam si cu un peste.

Asa ca pofta buna si nu uitati ca p[ostul nu este un moment de restrictie ci un moment de meditatie, curatenie sufleteasca si truperasca, DETOXIFIERE  si lipezire spirituala. 
"POFTA BUNA si DOAMNE AJUTA".
Sa intampinam sarbatoarea NASTERII MANTUITORULUI  mai curati sufleteste si trupeste si sa nu uitam sa fim mai buni cu semenii nostrii( DAR DIN DAR SE FACE RAI )




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu