luni, 25 noiembrie 2013

O noua carte de la TEI -

Fără nici o legătură cu Black Friday, suntem bucuroși să vă anunțăm că suntem gata să lansăm și cea de-a 16-a carte din biblioteca gratuită TEI!

O antologie de interviuri și articole despre situația actuală și viitorul agriculturii și economiei globale, în care semnează nume grele precum Vandana Shiva, Muhammad Yunus, Lydia și Claude Bourguigon. Un volum care adună la un loc soluțiile alternative oferite și practicate de țărani, activiști, economiști și filosofi și le explică pe înțelesul tuturor. 

O carte al cărui titlu spune totul: "Soluții locale pentru o dezordine globală"!

IMPORTANT! Acest volum a fost realizat folosind programe pentru DTP și editare imagini create în regim de colaborare voluntară și distribuite gratuit (freeware & open-source).

Din acest motiv, este posibil ca unele programe de citire (de exemplu, Adobe Reader) să întâmpine dificultăți în navigarea în document. În acest caz, recomandăm testarea unor programe similare alternative (de exemplu, Evince - disponibil gratuit pe internet).

ȘI MAI IMPORTANT! Înainte de a vă îndruma către linkul de unde puteți descărca gratuit această carte, vă anunțăm că avem în continuare nevoie de ajutorul vostru. Ca urmare, pentru următoarele cărți TEI avem mare-mare nevoie de voluntari:

- SPECIALIȘTI SAU FOARTE BUNI CUNOSCĂTORI DE BOTANICĂ

- REDACTORI (cu sau fără experiență, dar musai cu o cunoaștere excelentă a limbii române și limbilor engleză sau franceză)

- CORECTORI.

Dacă faceți parte dintr-una dintre categoriile de mai sus, vă rugăm mult să ne dați de veste! Mai multe detalii la carti.din.tei [a rond] gmail.com și pe pagina "Pune umărul la TEI" a site-ului din link. 

C. Serreau (ed.) – Soluții locale pentru o dezordine globală
colecția de Agricultură sustenabilă
162 pagini
Vedem cum are loc un adevărat genocid la care sunt supuşi ţăranii şi cum, într-o logică a profitului industriei chimice şi petroliere şi deturnând banii publici spre buzunarele câtorva, s-a eliminat tot ceea ce pământul şi animalele ne ofereau gratuit, înlocuindu-le cu seminţe nereproductive, chimizare exagerată şi eradicarea biodiveristăţii.
Preţios în biodiversitate era faptul că fiecare ţăran păstra şi selecţiona seminţele cele mai potrivite pentru pământul său, ceea de îi dădea libertate şi autonomie.
Puterile industriale au venit să pună „ordine“ în această libertate, confiscând şi interzicând seminţele locale, impunând unele nereproductibile, care nu cresc decât cu ajutorul îngrăşămintelor şi al pesticidelor, seminţe protejate de brevete plătite de populaţie, îmbogăţind astfel industriile producătoare de seminţe şi petrolieră.
Toate aceste procese duc la moartea solului care devine un deşert, virtual deocamdată,
deoarece încă mai există puţin petrol, dar fără petrol solurile noastre sunt sterile, nu mai pot produce nimic. Această producţie ucigătoare care îi îmbogăţeşte pe unii şi pune în pericol siguranţa alimentară a tuturor trebuie oprită urgent, trebuie reparate solurile, trebuie să repunem pe picioare o agricultură gratuită, sănătoasă şi durabilă, care să dea de lucru pentru milioane de oameni.
Actori ai schimbării, ţărani, agronomi, economişti sau filosofi vorbesc despre vitalitatea unei societăţi noi, încă latentă şi minoritară, dar vizibilă şi majoritară în curând.”
Acest volum a fost realizat folosind programe pentru DTP și editare imagini create în regim de colaborare voluntară și distribuite gratuit (freeware & open-source)!

Din acest motiv, este posibil ca unele programe “standard” de citire (de exemplu, Adobe Reader) să întâmpine dificultăți în navigarea în document. În acest caz, recomandăm testarea unor programe similare alternative (de exemplu, Evince, care se poate descărca gratuit de aici)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu