vineri, 20 decembrie 2013

O noua carte de la TEI - Charles Eisenstein – Economia sacră. Banii, darul și societatea în epoca tranziției

Un cadou minunat de sarbatori oferit de neobositul colectiv de la editura TEI. Lectura placuta intr-un weekend plin de liniste va doresc.
„Această carte sclipitoare şi minunat scrisă este obligatoriu de citit pentru toţi cei care cred că sistemul nostru economic este bolnav în stare terminală şi are nevoie de o transformare radicală, pe temeiul sacrului. Charles Eisenstein are marele dar de a face ideile complexe să fie deopotrivă palpitante şi pline de inspiraţie. Sper că această carte va declanşa un dialog planetar serios asupra modului în care putem reinventa atitudinea noastră faţă de bani.“ – Andrew Harvey, autor al volumului The Hope: A Guide to Sacred Activism (Speranţa. Ghid pentru activismul în slujba sacrului)
„Eu îl văd pe Charles Eisenstein ca pe una dintre cele mai strălucite minţi ale vremurilor care vor veni. Rar am întâlnit pe cineva care să combine atâta profunzime spirituală şi filosofică cu atâtea incursiuni practice în originile culturale şi instituţionale ale disfuncţiilor aflate, probabil, în fază terminală ale societăţii moderne – şi cu soluţiile lor potenţiale.“ – David Korten, autor al volumului The Great Turning (Marea buclă)
„[Economia sacră] explică pe îndelete modul în care sistemul nostru curent va da naştere, inevitabil, la crize economice ciclice, din ce în ce mai grave. [Eisenstein] expune miturile şi minciunile care susţin structurile puterii, dezastrul social şi spiritual la care toţi suntem complici, şi pune bazele unui mod de gândire care poate readuce speranţa şi ne poate ajuta să pătrundem într-un viitor mai luminos … Cartea lui Eisenstein oferă câteva dintre cele mai creative şi mai pline de speranţă idei ale vremii noastre“. – New Consciousness Review
Acest volum a fost realizat folosind programe pentru DTP și editare imagini create în regim de colaborare voluntară și distribuite gratuit (freeware & open-source)!
Din acest motiv, este posibil ca unele programe “standard” de citire (de exemplu, Adobe Reader) să întâmpine dificultăți la navigarea în document. În acest caz, recomandăm testarea unor programe similare alternative (de exemplu, Evince, care se poate descărca gratuit de aici

Un comentariu: