miercuri, 15 ianuarie 2014

EMINESCU - Doina si Ion Aldea Teodorovici HD

7 comentarii:

  1. Domnule Scutaru imi cer mii de scuze, din graba am sters comentariul dumneavoastra dar, am reusit sa-l recuperez de pe email. Va multumesc pentru vizita si aprecieri. Aveti dreptate, fufele siliconate si manelistii ragaitori au ajuns sa fie mai apreciati decat geniile culturii romanesti si atunci, va intreb eu: Nu credeti ca ne meritam soarta? O zi frumoasa plina de lirism sa aveti.
    Iata si comentariul dumneavoastra preluat de pe email



    "Eminescu - slăvit miracol al poeziei românești. Ca buni români, să-l prețuim ca pe un bun de o incomensurabilă valoare, cu adevărat unic, al acestui neam, nu să aruncăm cu noroi, cum fac toți habarniștii care cred că au ceva de spus. Felicitări pentru postare!
    (Și scuze pentru editare - n-am fost prea atent prima oară). "

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici o problemă, stimate domnule Rosciuc. Mulțumesc și eu. Așa e, ne cam merităm soarta, dar poate că ne-om învăța minte, la un moment dat. Neamul acesta, de fiecare dată când a fost la mare ananghie, a zămislit oameni de valoare care l-au redresat. O face-o și-acum, pesemne, căci altfel ne ștergem singuri din istorie. Ah, bine, ajutați și de alții, cum bine ați punctat în comentariul de pe blogul meu.
      O seară frumoasă vă doresc.

      Ștergere
    2. Cred ca putem sa discutam mai amical si sa lasam formulele de politete pentru sectia protocol de la Cotroceni - daca nu va deranjeaza.
      Poate ne vom redresa dar, cu sistemul actual de valori mediatizat in Romania -repede nu ne facem bine, vezi numai scandalurile actuale in detrimentul unor probleme reale ce merita discutate. Cat timp valori inseamna pitipoance de Calan, Izvorani si mai stiu eu ce "metropole" care nasc monstrii in zilele noastre, fanfaroni de Pipera si siliconate de Bamboo vom ajunge la o redresare a sistemului tampit si original pe care l-a inventat un cretin avid de putere in 1990, peste cateva secole daca vom mai exista ca stat pana atunci. Cred ca nu-i nici timpul nici locul sa ma aprind, mai ales ca-n gradina pot doar sa fiu un "foc de paie" asa ca ma opresc si va doresc, o seara linistita.

      Ștergere
  2. De fiecare dată când îi văd/aud pe cei doi, îmi amintesc de moartea lor tragică... Mare pierdere pentru toți românii...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vizita.
      Sotii Teodorovici au militat pentru unirea Basarabiei cu Romania, pentru introducerea limbii romane si a grafiei latine in Moldova..
      In 1990, ei au fost primii artisti din R. Moldova care l-au reintrodus, prin cantecul lor, pe Eminescu in cultura moldovenilor.
      S-au lansat in 1981, cand s-au si casatorit, la o seara de creatie,a poetului Grigore Vieru - un alt mare roman.
      Au disparut prematur de pe cerul culturii romanesti in urma unui accident de masina in noaptea de 29/30 octombrie 1992. Soferul si insotitorul n-au avut nimic iar sotii Teodorovici au fost striviti pe bancheta din spate a masinii. Autoritatile de atunci nu au investigat cazul, catalagand-ul drept un banal accident auto.( asa sa fie???)
      O seara linistita si plina de lirism va doresc.

      Ștergere
  3. Felicitari pentru postare! Va vizitez des blogul pentru multele informatii interesane pe care le postati . Ati deschis , in comentarii , un subiect sensibil si ma intreb si eu ca un neinitiat - Cum se face ca toti cei care au avut cu adevarat ceva de transmis , au fost creatori de prestigiu au sfarsit in accidente stupide ? Eminescu , Labis , Sebastian , Preda .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc pentru vizita si aprecieri. Referitor la subiectul din raspunsul meu, desi nu sunt un adept al teorie conspiratiei, prea multe "accidente " au facut sa dispara de pe scena, fie politica, sociala sau culturala, personalitati marcante. N-am inca o explicatie si poate ca unele interese sunt mai presus de vietile oamenilor. O seara linistita in pace si armonie va doresc. Cu stima,

      Ștergere