vineri, 21 februarie 2014

In lupta cu teroristii teposi

Dupa finalizarea curateniei in dining si fasugie ( vorba Oanei cand era mica) a urmat casa scarilor ca de, omul a vrut casa cu etaj ( sau mansarda ce-o iesii) . 
Si cum mi-am propus totusi, sa nu-i dezamagesc( prea tare) pe cei care au pariat pe gradina am zis ca trebuie sa continuam indiferent de conditii de timp si starea muschilor( ca saracii de atata efort tac malc - nu stiu pana cand. Gradina mocneste ca marinarii de  pe Bounty, parca vad o "Revolta "( scuze asta-i pe mare ce sa-i faci mai trece omu si prin momente de nostalgie). 
Dar, daca tot am amintit de ea, cred ca la sfarsit de saptamana, suparata c-am lasat-o fara straie de iarna, gradina o sa ne ia de-o toarta sa ne urce in masina si sa ne spuna" Plecati ca noi asteptam primavara mai tarziu" si uite asa ajungem si noi in Tahiti ( asta suna mai moldoveneste decat Pitcairn). 
Dar sa vedem confruntarea in direct de la locul faptei (cu ajutorul lui Sile Pomisor).
Doamnelor si domnilor transmitem de la baza muntelui... unde de trei luni autoritatile n-au luat nici o masura sa puna lucrurile pe un fagas normal iar populatia sufera( de lene)

Dar iata ca prin bunavointa unui grup de cetateni cu spirit civic, incepe operatiunea de salvare, la care vom participa si noi, in direct si-n reluare.

Cu cateva lovituri de topor sunt secerati teroristii care au impanzit coasta.
Cine are salcami sa-i iubeasca, cine nu, sa nu-si doreasca.

In incercarea de a zadarnicii furia dezlantuita a zapezii, fortele speciale elibereaza ultimii ostatici actionand pentru curatarea pomilor rupti.

Prin mijloace specifice serviciile speciale actioneaza pe toate fronturile sa incheie operatiunea.

Doamnelor si domnilor, incredibil a fost salvat de la o taiere iminenta un visin care nu-i tocmai tinerel.


Si iata ca pana la urma, la insistentele noastre organele abilitate au trimis ajutoare


E bine cand totul se triaza cu bine si teroristii vor fi pedepsiti conform cutumelor locale prin tocare si transformarea in mulci. Pentru cei tineri si vigurosi s-a aprobat amnistia si au fost trimisi la reeducare sub tutela fasolei.
A transmis pentru stirile diminetii Sile Pomisor, redactor si fotoreporter Camy Dordevara.
O zi minunata va doresc si spor in toate.

16 comentarii:

  1. Ce buna e gradina, va trimite in Tahiti, nu in Burundi :))
    Muschii ce zic? Au inceput sa puna de-o greva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Simonaacum depinde cum alegi gradina, a mea-i cu Tahiti sa nu dai peste una sa te trimita in Somalia sau mai stiu eu pe unde.
      Muschii ce sa mai zica, parca mai au timp sa zica ceva, ei vor greva, eu mituiesc cu un Fastum gel liderul de sindicat si uite asa daca n-au cine sa-i organizeze, stau ca romanii, linistiti si asupriti.
      Noapte buna si sfarsit de saptamana minunat cu spor la gradinareala.

      Ștergere
  2. Buna spor la treaba, mie din toata transmisiunea asta mi-a placut de tinuta doamnei sau domnului reporter din prima imagine (alb cu buline negre-elegant si simpatic(a) foc) Silvia SM

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Silvia, deci mai bine faceam reportajul ci Dolly( e o ea) ca-i mai interesanta decat munca istovitoare din gradina. Bravos natiune...Si Dolly isi ispaseste pedeapsa ca-i plina de pete si pe corp si din cele "fapte bune" savarsite. Stie ea ce stie... O seara frumoasa si un sfarsit de saptamana plin de spor.

      Ștergere
  3. Tu faci in cateva zile treaba pentru o primavara-ntreaga :) Bine ca a scapat visinul !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara Dani,
      Ana lu` Manole scria ca vra o clona, eu vreau sa fiu miriapod, poate asa reusesc sa termin mai repede ce-i de munca. Pai m-am tot gandit si pana la urma mi-am adus aminte ce dulceata buna a iesit in vara si l-am gratiat, asa ca a scapat cu bine, nu se stie pana cand dar cred ca taierea asta o sa-l revigoreze putin ca nu-i tocmai tinerel dar, n-a fost ingrijit pana acum 5 ani, cand a fost tuns si a primit si el compost si mranita. Asta este, unii vor numai fructe fara sa dea nimic.
      O seara minunata si un weekend placut.

      Ștergere
  4. Interventie in forta !! Interventia.....,ca interventia, a fost aleasa si asumata de fortele in actiune,insa redactorul si fotoreporterul au facut o treaba pe cinste! Altcumva cum am fi aflat ca inamicii"salcimi" de Vilcea au fost suprimati intr-un timp asa de scurt.Cind da vegetatia ,trebuie sa stai cu securea pe ei,fiindca lasati liberi vor navali precum tatarii si fasolea va avea sustinere tinara si viguroasa in anul viitor.Muschii merita in acest weekend o scaldatoare la izvoarele termale din Caciulata(fie acolo 5-6 ore,macar).Un sfirsit de saptamina luminat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara. Merita saracele si mai mult de 5 ore de relaxare dar in program sunt alte activitati si atunci mai asteapta.Redactorul e blanoasa patata iar fotoreporterul e sotia, bine ca le tineti partea ca acum cer spor de pericol si veste antiglont. Cat despre salcami ma chinui de 5 ani sa-i scot si tot n-am reusit. Nu-mi fac probleme de fasole ca n-o pun pe araci ci pe plasa si cei doi pari din capete n-au timp sa se inradacineze, mai ales ca-i ard la un capat sa nu putrezeasca.
      Va multumesc de vizita si de urari si va astept cu drag intr-o gradina aproape curata. Sfarsit de saptamana minunat.

      Ștergere
  5. Buna seara Vasile.Cred ca taiatul salcamilor e boala molipsitoare.Si eu cu tata socru am lucrat vreo trei zile la tarina pe un razor unde ne-au invadat holda si se facusera ca o padurice.Inca mai avem de scos radacinile dar cred ca vom chema un mic excavator. Iti doresc un sfarsit de saptamana cu spor la treaba si apoi cu odihna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata, Nu stiu daca e sau nu contagioasa cert este ca-i boala grea. La mine cred ca s-a cronicizat ca de vreo 5 ani nu-mi trece nici mie dar si ei parca rasar mai abitir. Important este sa-i tinem sub control macar cat de cat ca altfel se duc, puzderie, direct peste gradina. Un sfarsit de saptamana minunat cu spor in toate.

      Ștergere
  6. pfoa! se vede pregătirea antitero!
    da' io-s oleacă nelămurit, pozele sunt din grădină sau de la moşie? că grădina pare a avea un gard pe olt şi altul pe jiu...
    spor!

    RăspundețiȘtergere
  7. Acum ce sa zic pozele sunt din gradina de pe mosia de la Valcea, in fata Oltul in spate padurea ca de asta sunt asa de multi "teroristi". Cred ca o sa-mi iau si 2-3 stupi , tot am padure de salcam in spatele gradinii asa ca, nu strica...
    Un sfarsit de saptamana spornic.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ar merge si niste terase pe panta aia... Am un cumnat pe langa Buzau care, pe un teren in panta exact ca al tau, si-a construit niste terase solide cu pereti de beton, cu completare de pamant din lunca raului si din padure, iar acum are o gradina de legume de te lasa masca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara Iulia,
      Este adevarat si eu mi-am propus sa fac terase. Daca ai observat solarul este construit pe o terasa mai lata dupa care, urmeaza o terasa mai mica pe care sunt 2 butuci de vie si in varful pantei mai este o terasa in constructie pe care am intentia sa o platez cu arbusti fructiferi gen zmeura, agris, coacaz numai ca nu mi-a placut idee cu betoanele si vreau sa la construiesc cat mai natural si atunci las pamantul sa se aseze dupa o sapatura de 2-3 m3. Prima terasa are peretii din lemn de stejar iar la celelalte din piatra fixata cu lut. O seara buna si o duminica minunata.

      Ștergere
  9. Vasile eu cand vad panta aia ma gandesc ca ar merg acolo un mic paraias cu un iaz cu multe, multe plante si bineinteles cu o pompa de apa care sa iti duca apa inapoi in varful dealului :D. Stiu ca este o idee cam fantezista dar eu la asta ma gandesc cand vad dealul ala. Spor la treaba! Vad ca ai si suport moral din partea catelului, nici ala nu strica!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Adriana, da este o idee buna si mie mi-ar surade dar problema-i cu apa. Terenul fiind nisipos panza freatica e la adancime. La 17 m. am sapat eu si n-am dat de apa, sau cantitatea este insuficienta, asa ca, sa fac cascade cu apa de la sursa de apa curenta nu-mi prea permit. Spor este, problema-i vremea ca cam inceput sa bureze si nu prea-ti vine sa stai in ploaie. O zi minunata.

      Ștergere