joi, 6 noiembrie 2014

23. B. Bertrand et. al – Purinul de urzică et co. Despre plantele care vindecă alte plante

Asa cum ne-a obisnuit minunatul colectiv de la Traduceri Ecologice Independente,astazi ne putem delecta citinf a 23 lucrare "B. Bertrand et. al – Purinul de urzică et co. Despre plantele care vindecă alte plante"
Se credea că plantele şi solul se puteau hrăni cu trei elemente (faimosul trio N, P, K – azot, fosfor, potasiu), aşa cum se credea că putem hrăni animalele şi omul cu granule şi cu pilule.

Experienţa ne-a arătat că acest lucru nu este posibil, e un demers care conduce inexorabil la catastrofe sanitare cu consecinţe incalculabile. Astfel, centrul preocupării noastre trebuie să fie aplicarea de reguli de echilibru şi de dietetică horticolă în grădina noastră.
Această stare de spirit nouă ne va permite să favorizăm sănătatea (şi, prin urmare, rezistenţa) protejatelor noastre, care vor arăta mai bine; acum e momentul potrivit și nu trebuie să facem nimic altceva decât să apelăm la bunul-simţ!”
Dragi prieteni, (via Tei Traduceri Ecologice Independente)
Cea de-a 23-a carte tradusă GRATUIT de TEI este gata!
Cartea se numeşte "Purinul de urzică & co. Despre plantele care vindecă alte plante", aparţine colecţiei noastre de Agricultură sustenabilă şi este scrisă de trei grădinari experţi din Franţa: B. Bertrand, J.P. Collaert şi E. Petiot. Cum se înţelege şi din titlu, este o carte despre extractele naturale din plante pe care orice grădinar ce merită acest nume le preferă în locul insecticidelor, pesticidelor şi altor "-cide".
Doldora de reţete şi fotografii, "Purinul de urzică & co." este un îndrumar practic, uşor de folosit, cu explicaţii pe înțelesul tuturor. Aşa că, indiferent dacă vi s-au mănat sau nu roşiile în sezonul acesta, e musai să îl descărcaţi, printaţi, citiţi şi aplicaţi.

IMPORTANT! Pentru a putea continua publicarea gratuită a cărților TEI, avem mare nevoie de:
- 2 specialiști în DTP (Desktop Publishing / preferabil InDesign). Dacă sunteți sau cunoașteți DTP-iști care ar dori să lucreze împreună cu noi în regim voluntar la multele cărți pe care le avem în lucru, ne-ați fi de mare ajutor - contactați-ne la: carti.din.tei [a rond] gmail.com .
Fără aceștia, pur și simplu nu vom putea publica manuscrisele pe care le avem deja traduse și aproape gata de lansare - și nu sunt puține, și sunt numai unul și unul! Așa că vă rugăm mult să răspândiți vestea (și nu numai pe facebook).
* În rest, nu ne puteți sprijini decât într-un singur mod - distribuind cât mai mult (și, din nou, nu numai pe facebook) această carte, împreună cu celelalte cărți traduse gratuit de TEI.
Recomandăm călduros printarea cărților TEI pe hârtie.
* Vă rugăm să distribuiți linkul următor copiind întregul mesaj de mai sus.
Mulțumim!
Linkul pentru descărcarea gratuită a cărții PURINUL DE URZICĂ & CO. DESPRE PLANTELE CARE VINDECĂ ALTE PLANTE este aici
Va doresc lectura linistita.

5 comentarii:

  1. Mulţumesc mult! :)
    Am planuri măreţe, să vedem ce o să iasă din ideile mele!
    Oricum, consider că merită sprijiniţi! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua domnule Serban, va multumesc pentru vizita si va doresc mult spor pentru materializarea ideilor si planurilor pe care le-ati inceput la casa Magura.
      Cu stima si respect,

      Ștergere
  2. Cu cat sunt mai simple retetele, cu atat mai bine! Asa ne dezobisnuim sa mergem la magazin pentru orice problema pe care o avem in gradina.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua,

    Doresc sa cumpar aceasta carte tradusa in format tiparit. Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua. Intrati pe https://www.facebook.com/tei.traduceriecologiceindependente si intrebati direct persoana ce se ocupa cu traducerea acestor comori de literatura pentru agricultori sau daca nu descarcati cartea de pe site si o printati singur. Nu cred ca exista o editie tiparita. O zi buna.

      Ștergere