sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Timpul tace si… trece. Trei ani de bloggereala

 Parca mai ieri incercam sa deslusesc cum se butoneaza sablonul Blogger si acum am adunat, in statistici, peste 700.000 de accesari.  
Asa cum va spuneam , astazi se implinesc 3 ani ( ma pot inscrie la gradinita dar nu stiu care din ele … cea de flori, cea de legume, ori cea mixta.) de cand am inceput sa-mi  insirui gandurile despre gradinarit si nu numai pe aceste file de jurnal virtual.
S-au adunat peste 470 de postari, in marea lor majoritate, referitoare la gradina, gradinarit biodinamica, permacultura, carti si materiale teoretice, experiente si practica proprie dar si din gradinile altor gradinari, care cred eu au ajutat la intelegerea si deslusirea tainelor gradinaritului organic, ecologic sau cum vreti sa-l numiti, in esenta gradinarit curat fara chimicale de sinteza.
In jurul acestui blog s-au adunat pe parcurul celor 3 ani peste 300.000 de utilizatori din 134 de state, zone, provincii dupa cum le mai spune Google Analytics.
De ce spun toate acestea?
Pentru ca, dupa 3 ani cu bune si cu mai putin bune, ma simt multumit ca ceea ce am incercat sa fac a avut un ecou in randul cititorilor. Sunt de asemenea bucuros ca un procent de 35% dintre cei ce mi-au vizitat blogul au revenit ceea ce inseamna ca au gasit ceva interesant de citit.
Mica comunitate, formata in jurul acestui blog, mi-a oferit posibilitatea ca in acesti 3 ani sa cunosc foarte multi pasionati de gradinarit in general si de gradinaritul ecologic in special, sa facem schimb de experienta, seminte, plante si chiar sa legam prietenii.
Consider ca-n ziua de azi, cand marea majoritate se orieteaza spre individualism, spre valorificarea tuturor posibilitatilor pentru a obtine venituri, e foarte important sa simti in demersul tau, un sprijin chiar si moral,  din partea unor oameni care au aceiasi pasiune cu tine, sa vezi ca exista multi oameni care s-au cam saturat sa manance exponatele colorate de pe rafturile supermaketurilor si incearca sa-si produca cu forte proprii si mijloace ecologice hrana.   
Acum, cand ma uit pe statisicile celor 3 ani, ma simt impacat cu gandul ca o mica contributie la aceasta schimbare am adus si eu.
Multumesc din suflet tuturor celor care, pe parcursul celor 3 ani, mi-au trecut pragul gradinii virtuale si le promit ca voi incerca sa cresc valoarea postarilor printr-o informatie de calitate.

Va multumes si va doresc un weekend minunat.

34 de comentarii:

  1. Multi ani inainte ! Si la cat mai multe postari, Vasile ! Stii ce mi-a placut mai mult ? Ca te-am vazut pe tine si gradina ta in poze :) Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vizita si urari, sper sa reusesc mai multe postari si mai interesante in noul an si de ce nu si mai multe fotografii de la ...locul faptei. Weekend minunat.

      Ștergere
  2. Multumim mult pentru tot, informatii, multa daruire si rabdare !
    Mult succes si sanatate ! Teodora

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu va multumesc pentru vizita, comentarii si urari. O duminica placuta va doresc.

      Ștergere
  3. Cand gasesti ceva interesant si practic,normal sa revii,sa te abonezi .
    Esti pe sufletul meu,am gasit foarte multe idei,informatii care m-au ajutat in ceea ce vreau sa fac in gradina,in plus din cand in cand ne-ai mai descretit fruntile cu cate ceva amuzant.
    Iti doresc multa sanatate si la cat mai multe postari.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara si bine v-am regasit. Multumesc pentru vizite, urari dar mai ales pentru volumul imens de informatii pe care-l impartasiti cu noi pe blogurile dumneavoastra. Pot spune fara sa gresesc ca aveti un adevarat caleidoscop botanico - biologic-ecologic pe blog si o rabdare de "chinez batran" in a ne oferii atata informatie electionata si bine structurata, despre majoritatea plantelor ce se cultiva in gradini. Multumesc pentru tot ce ne impartasiti si sa -i ajutam impreuna, cum si cat putem, pe toti cei care vor sa deprinda tainele gradinaritului.
      O seara frumoasa si o duminica linistita va doresc.

      Ștergere
  4. Noi va multumim pentru tot efortul facut de trei ani. Va dorim sanatate si inspiratie sa ne impartasiti cat mai multe idei! Iulia si George din Herculane

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru vizita si urari si va astept cu drag, in noul an de gradinarit si blogarit, in gradina mea virtuala.
      Weekend linistit sa aveti.

      Ștergere
  5. Felicitări pentru tot ce ne-aţi dăruit. Va doresc multă sănătate şi spor in tot ce intreprindeţi pentru familie şi glog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru vizita si urari.Sunteti un prieten deosebit al acestui blog.
      O duminica minunata va doresc.

      Ștergere
  6. La multe postari inainte! Sa aveti putere sa gradinariti si sa bloggeriti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc mult pentru vizita si urari. Pentru mine blogul dumneavoastra (alaturi de blogul doamnei Elisa) a fost o adevarata mina de aur si o sursa de inspiratie inepuizabila. Multumesc pentru tot ceea ce ne impartasiti din experienta de gradarit organic. O duminica linistita va doresc.

      Ștergere
  7. La mulți ani! Mulțumesc pentru articole :)

    RăspundețiȘtergere
  8. La cat mai multi ani cu sanatate!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vizita si urari si sper sa reusec sa aduc date si idei noi prin postarile ce le voi face. O saptamana frumoasa cu spor si roade bogate va doresc.

      Ștergere
  10. Multi ani blogului, sanatate tie, sa poti sa ne mai daruiesti postari faine!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc, om frumos, pentru vizita si urari si sper sa gasesc resursele necesare pentru a scrie postari de calitate care sa va suscite interesul de gradinari rafinati.

    RăspundețiȘtergere
  12. Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru vizita si urari. O saptamana cu spor si reusite in tot ce faci.

      Ștergere
  13. Felicitări! La mulți ani blogului și cei mulți înainte!

    RăspundețiȘtergere
  14. La multa sanatate si activitate plina de satisfactii, multumim pentru sfaturi si idei. Doamne ajuta si mult spor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vizita si urari.sa dea Dumnezeu un an bun pentru toata lumea.

      Ștergere
  15. Sanatate multa si multi ani inainte blogului! Multumim pentru tot ceea ce faceti. Sa aveti an bogat in roade sanatoase!

    RăspundețiȘtergere
  16. Felicitari, atat pentru blog, cat si pentru gradina inspiratoare! La cat mai multi ani de gradinarit si de scris!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vizita, urari si aprecieri. O duminica placuta sa aveti.

      Ștergere
  17. La cât mai multe scrieri si creații în grădina!Să fi sănătos și cu suficiente resurse ca să realizezi tot ce dorești!

    RăspundețiȘtergere
  18. Felicitari pentru aniversare -da, incepe gradinita :)
    Ai inspirat si starnit multe admiratii!

    RăspundețiȘtergere