miercuri, 5 aprilie 2017

Noutati de primavara - Solarul

Dupa experienta obtinuta cu minisolarul din lemn construit din recuperari mi-am dorit foarte mult un solar serios care sa ma ajute sa-mi cultiv legumele in conditii optime asa ca, in acest inceput de primavara mi-am pus visul in practica si iata ce-a iesit...



















 Inca nu-i finalizat, mai este mult de munca dar sper ca pana la Pasti sa fie terminat.
Costul total fara instalatie de picurare, cu montare, ajung la 4000 de lei.Scheletul este din teava zincata de 30mm. ,folia de 17 microni dela Manzaris cu protectie UV si 5 ani garantie.
Sa avem o zi cu spor, mai ales ca acum am unde sa-mi fac rasadurile.

25 de comentarii:

  1. Felicitări! Să fiți sănătoși, să vă bucurați de roade!

    RăspundețiȘtergere
  2. Gléckwonsch!:)(felicitări în limba luxemburgheză)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pare sa fie sistemul Huns,cel mai fiabil dealtfel in momentul acesta la noi,in opinia mea.
    In urmatoarele zile ma apuc si eu,dar merg pe o varianta hibrida,o parte din accesoriile metalice comandate de la ei,dar scheletul il fac din teava de PP-RCT cu carbon-bazalt foarte rezistenta la temperaturi mari,flexibila si mult mai usoara,usor de asamblat,fiind in masura in acest fel sa controlez si inaltimea,care in varianta Huns mi se pare prea mare pt nevoile mele,dar si costul,cam la jumatate din ce ati mentionat.
    Sistemul de aerisire laterala cu macarale si banda protectoare e super.
    Aveti acum suprafata sa infiintati chiar si o mica pepiniera! Munca serioasa! Mult spor si putere va doresc,cu liniste si multumire launtrica.Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc pentru vizita si aprecieri si va doresc mult succes in indeplinirea viselor si dorintelor dumneavoastra.

      Ștergere
  4. o minune solarul vostru! spor si grija mare la oase, muschi, sale, ca sigur n-o sa va lase inima sa nu cultivati voi minuni acolo. bravo voua!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim Simona, primul efect al solarului este somnul. Dorm neintors de la 22 la 06. Cum sa lasam bunatate de solor nelucrat, deja am facut coltul rasadurilor si chiar daca am luat startul mai tarziu o sa ne straduim sa tinem pasul cu gradinarii harnici. O zi minunata sa ai.

      Ștergere
  5. Mistoo lucrare...dar imi pare mare si multa munca....aprovizioneZi o cantina din el. .dar tevile nu trebuie invaluite cu ceva materiale de panza ca sa protejeZi folia ???doar intreb...sanda

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara,multumesc pentru vizita si aprecieri. Nu-i chiar asa mare 90m2 si deja jumatate l-am sapat azi. Daca aveam compost si mranita ca anul trecut il faceam direct fara sapat dar asa, a fost cald si solul este foarte uscat asa ca am afanat 8-10 cm la suprafata. Teava este zincata si nu are nevoie de protectie, nu se va incalzii exagerat.
      O seara minunata.

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vizita si urari, ma bucur ca a iesit bine si o sa-mi fac spor, apropo azi am dat gata jumatate cu sapatul, chiar daca nu foarte adanc. O seara frumoasa.

      Ștergere
  7. Treaba profesionista aici la voi. Cum zice Simona, grija la sale, ca e de lucru nu gluma la asa un solar :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vizita si aprecieri.Este destul de munca, dar nu exagerat de mult tinand cont ca suprafata pe care este solarul oricum venea cultivata. O seara minunata.

      Ștergere
  8. Arată minunat, să avţi spor in tot ce faceţi şi recolte pe măsură. Sunteţi foarte priceput şi folositor celor care grădinăresc. Mult spor, vreme prielnică şi multă sănătate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vizita si urari, ma bucur ca pot fi de ajutor iubitorilor de gradinarit. O seara linistita.

      Ștergere
  9. Buna ziua. De acum vom vedea analize detaliate ale culturilor in medii controlate :). Frumoasa lucrare, costurile nu stiu daca sunt mari sau mici, dar stiu ca doamna Simona a facut un comentariu pertinent legat de sale. Sa va tina salele si incheieturile si solarul si sa ne bucurati cu poze cu recolte pe masura asteptarilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, multumesc pentru vizita si aprecieri. Nu stiu cate analize voi mai avea timp sa fac dar cert este un lucru, o sa incerc, in limita timpului disponibil, voi incerca sa prezint activitatile pe care o sa le desfasor in solar, bine-nteles cu poze.
      O zi frumoasa si un weekend minunat.

      Ștergere
  10. Wow, felicitari, arata intr-un mare fel! Sa-l stapaniti sanatosi si sa va bucurati de recolte frumoase si bogate !
    Intr-adevar, sistemul de aerisire laterala cu macarale e super. Nu am mai vazut pana acum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, multumesc pentru vizita si urari. Ma bucur ca va place. Este foarte practic sistemul de aerisire si asigura uniformizarea aerului in interior. Sper ca, la vara, cu o plasa de umbrire si sistemul de aerisire sa pot asigura o temperatura optima pentru plante, fara excese.
      O dupa-amiaza frumoasa si un weekend minunat.

      Ștergere
  11. Sanatate ,spor la treaba!
    Inaltime ,latime ,lungime solar?
    Multumesc!
    Mihai

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, multumesc pentru vizita. Solarul are 18m lungime, 5m latime,3,5m inaltime la coama si 2m la stalpii laterali. O zi cu spor si un weekend minunat sa aveti.

      Ștergere
    2. Buna ziua
      Puteti sa-mi spuneti de unde ati comandat solarul?

      Ștergere
    3. L-am comandat si a fost executat in Rm.Valcea la firma d-lui Nucu Sosoaca.

      Ștergere
  12. tôi thích công việc của bạn

    RăspundețiȘtergere