tag:blogger.com,1999:blog-3844349320906505979.post8824900761415919315..comments2024-03-06T14:42:56.216+02:00Comments on Gradinarit anotimp cu anotimp: Nu mai dati dovleci de mincare la porciGradinarit anotimp cu anotimphttp://www.blogger.com/profile/00405761383033975295noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-3844349320906505979.post-19073062164984447142013-08-19T21:00:09.872+03:002013-08-19T21:00:09.872+03:00Doamna, cred ca fiecare zona e cu dovleacul ei. Ai...Doamna, cred ca fiecare zona e cu dovleacul ei. Aici, la Ramnicu Valcea, ca si in Dobrogea se foloseste dovleacul portocaliu pentru placinta( cel din poza), dovleacul verde este folosit de regula la animale. Acum fiecare cu obiceiurile lui. Multumesc de vizita si comentariu. O seara frumoasa va doresc.Gradinarit anotimp cu anotimphttps://www.blogger.com/profile/00405761383033975295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3844349320906505979.post-15415545031804032852013-08-19T20:19:00.693+03:002013-08-19T20:19:00.693+03:00Nu mi-e clar despre care dovleac se vorbeste.In zo...Nu mi-e clar despre care dovleac se vorbeste.In zona Sucevei se da la porci dovleacul care la maturitate are culoarea cojii portocalie.Nici intr-un caz nu-l mancam.<br /> Noi consumam, fiert, copt sau la prajituri, dovleacul asa zis "turcesc", cu coaja alb-verzuie.<br />Dumneavoastra la care din el va referiti?!Cel pe care il aveti in poza are forma, dar culoarea e a celui pentru consumul porcilor.<br />Va rugam sa fiti mai precis!mariannahttps://www.blogger.com/profile/11740760671917703080noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3844349320906505979.post-31128653219337640982013-03-05T20:26:35.860+02:002013-03-05T20:26:35.860+02:00Nici in zona nu sunt prea utilizati ca aliment.Can...Nici in zona nu sunt prea utilizati ca aliment.Cand le-am spus ca pun dovleci pentru placinta s-a uitat lumea cam lung si am auzit discutii de genul"Lasa-l saracu ca vine de la oras si nu stie ce face?".In zona Dobrogei insa dovleacul este utilizat frecvent in bucatarie asa ca l-am folosit si noi la placinta si copt.O seara frumoasa si recolte bigate in acest an.Gradinarit anotimp cu anotimphttps://www.blogger.com/profile/00405761383033975295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3844349320906505979.post-34489578526886918682013-03-05T17:50:27.306+02:002013-03-05T17:50:27.306+02:00Sa stii, ca aici in Grecia se consuma si dovleacul...Sa stii, ca aici in Grecia se consuma si dovleacul pe care la noi il dam doar la porci :) Se face o placinta foarte buna cu dovleacul ras si stors, amestecat cu branza de oaie si oua. Cel turcesc e pentru placinta dulce si prajituri. O bunatate ! Sper sa am si eu anul asta in gradina, tot pe gramada de compost, cum il pui si tu :) O seara frumoasa !Dani P.https://www.blogger.com/profile/14480088629814543163noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3844349320906505979.post-91726558631983706862013-02-08T06:32:39.521+02:002013-02-08T06:32:39.521+02:00Va multumesc pentru vizita si aprecieri si va step...Va multumesc pentru vizita si aprecieri si va stept cu drag in gradina. <br />Sa aveti un sfarsit de saptamana linistit si plin de inspiratie. <br />Cu stima,Gradinarit anotimp cu anotimphttps://www.blogger.com/profile/00405761383033975295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3844349320906505979.post-25379160478667645052013-02-08T06:17:57.780+02:002013-02-08T06:17:57.780+02:00Sarut mana si bine ati revenit. Eu ma refer la dov...Sarut mana si bine ati revenit. Eu ma refer la dovleacul de placinta sau, cum ii spun localnicii, dovleac turcesc.Ocupa foarte mult spatiu dar eu de 2 ani il pun langa compostor si urc vrejul peste compost( compostorul care il folosesc in toamna si care este aprope de maturare).<br />Anul trecut din cauza lipsei de umezeala n-am avut decat mingi de tenis si de handbal,asa ca pentru placinta am cumparat. <br />Un sfarsit de saptamana linistit si cu inspiratie va doresc. <br />Cu respect,Gradinarit anotimp cu anotimphttps://www.blogger.com/profile/00405761383033975295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3844349320906505979.post-23289418748665135152013-02-07T23:44:48.102+02:002013-02-07T23:44:48.102+02:00Foarte interesant articolul,de asemenea si blogul ...Foarte interesant articolul,de asemenea si blogul dumneavostra.Aveti articole foarte bune si detaliate.Va doresc o seara buna .carmen floreahttps://www.blogger.com/profile/14687446246666063818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3844349320906505979.post-28612345808215620562013-02-07T21:21:18.816+02:002013-02-07T21:21:18.816+02:00Stii, Vasile, dovleacul porcesc este altul, acela ...Stii, Vasile, dovleacul porcesc este altul, acela nu se mananca, este verde la coaja grunjoasa si miezul este alb-galbui, iar gustul nu-l stiu ca nu am gustat, dar stiu ca oamenii dau la porci si dovleacul asta portocaliu, cel care la noi se numeste " de placinta".<br />Intr-un an am cumparat porc de la o batrana dintr-un sat de sub munte, ne-am dus dupa el acolo si am vazut ca-si hranea porcii cu dovleac din asta de placinta. Ei, bine, desi avea 145 de kg, nu foarte mare, acel porc a avut atat de multa si buna carne ca nu am avut loc unde sa o depozitam pe toata, deci e bine sa le dam si porcilor desi mancam si noi. Si cartofi si graunte mancam si noi si porcii, hahaha! <br />Problema mea este ca nu se mai gasesc la vremea asta prin piata... :( si nu cultiv ca ei au nevoie de spatiu mult si n-am.Elisahttps://www.blogger.com/profile/08711603332787577121noreply@blogger.com