Am deosebita placere
sa va informez ca, minunatul colectiv al editurii Traduceri Ecologice
Independente, a finalizat si ne-a pus la dispozitie una dintre cartile de baza
ale agriculturii in sistem permacultura, scrisa de,nimeni altul decat, Bill
Mollison
Este un cercetător, autor, om de știință, profesor și biolog. El este considerat a fi
"părintele Permaculturii".
Impreuna cu David Holmgren, Mollison dezvolta conceptul de permacultura,
Bill Mollison a fondat Institutul de Permacultura din Tasmania, și a
creat un sistem de formare si instruire sub umbrela Permaculturii. Prin acest sistem
mii de oameni au invatat cum să cultive alimente și să faca agricultura durabila
folosind metodele Permaculturii.
Meritele sale sunt recunoscute la nivel mondial si in 1981primeste Premiul Nobel alternativ
impreuna cu Patrick von Rensburg.
“Avem plăcerea
să vă dăruim o lucrare fundamentală pentru oricine se simte atras de
grădinăritul inteligent, de ideea că hrana poate fi cultivată fără a distruge natura
și de certitudinea că viitorul depinde doar de înțelepciunea și generozitatea
pe care oricum suntem datori să le cultivăm fără oprire.
Cartea se numește INTRODUCERE ÎN
PERMACULTURĂ și îi aparține chiar celui care este considerat părintele fondator
al conceptului de permacultură - Bill Mollison!”
“Agricultura este un sistem
distructiv. Este adevărat, avem nevoie de mult mai mulţi grădinari. Ei sunt cei
mai productivi, cei mai implicaţi agricultori. Întotdeauna au fost. Nu a fost
niciodată
vreo dezbatere pe această temă. Atunci când faci o fermă mare, accepţi o
productivitate şi o recoltă mai mică, dar implici mai puţini oameni. De aceea
este economic „eficientă“. Dar atunci când vorbeşti despre fermaj eficient la
acest nivel, ai în vedere doar dolarii.
Însă când reducem
dimensiunea pământului lucrat, cu condiţia să nu coborâm sub suprafaţa de 1000
de metri pătraţi, productivitatea agricolă creşte. Primim
o mulţime de argumente în sprijinul ideii că spargerea fermelor mari în
proprietăţi de 2 hectare este neeconomică. Realitatea este tocmai
contrarie. […]
Prin
urmare, agricultura a pornit ca sistem de producţie de energie şi a ajuns un
sistem care consumă energie, la fel cum marea s-a schimbat din producător de
oxigen în consumator de oxigen, toate acestea din cauză că s-au folosit prea
mulţi nutrienţi. Puteţi s-o faceţi în cazul unui iaz foarte rapid, sau cu mult
mai lent, în cazul unei naţiuni sau a unui continent.”
Se recomandă printarea cărților TEI pe hârtie.
Linkul pentru descărcarea gratuită a
cărții lui BILL MOLLISON - INTRODUCERE ÎN PERMACULTURĂ
Weekend relaxant si lectură cu mult
spor.
Ma bucur sa vad astfel de lucrari, ma intristeaza faptul ca nu este incurajata mai mult cultura prin tara noastre chiar daca unii o fac tot au nevoie de suport din parte economiei...
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru link, weekend minunat va doresc!
RăspundețiȘtergereCu placere, o carte foarte interesanta si utila.Multumesc pentru vizita si va doresc un weekend plin de spor si inspiratie.
Ștergere