sâmbătă, 4 octombrie 2014

M. Fukuoka – Agricultura naturală. Teoria și practica filosofiei verzi

Dragi prieteni,
Vă anunțăm cu mare drag suntem în sfârșit gata să vă dăruim și a 22-a carte tradusă GRATUIT de TEI!
De data aceasta, adăugăm colecției de AGRICULTURĂ SUSTENABILĂ o lucrare excepțională a unui om care, pentru cei familiarizați cât de cât cu acest subiect, nu are nevoie de nici o prezentare suplimentară - Masanobu Fukuoka. Un monstru sacru al agriculturii ecologice, tradus în peste 20 de limbi, ale cărui cărți s-au vândut în milioane de exemplare în întreaga lume.
De data aceasta, vă oferim cartea sa: AGRICULTURA NATURALĂ. TEORIA ȘI PRACTICA FILOSOFIEI VERZI. De citit, de aplicat, de recitit și de reaplicat. Și tot așa.
IMPORTANT! Pentru a putea continua publicarea gratuită a cărților TEI, avem mare nevoie de:
- 2 foarte buni cunoscători de engleză și română pentru funcția de redactori;
- 3 specialiști în DTP (Desktop Publishing). Dacă sunteți sau cunoașteți DTP-iști care ar dori să lucreze împreună cu noi în regim voluntar la multele cărți pe care le avem în lucru, ne-ați fi de mare ajutor - contactați-ne la: carti.din.tei [a rond] gmail.com .
Fără aceștia, pur și simplu nu vom putea publica manuscrisele pe care le avem deja traduse și aproape gata de lansare - și nu sunt puține, și sunt numai unul și unul! Așa că vă rugăm mult să răspândiți vestea (și nu numai pe facebook).
* În rest, nu ne puteți sprijini decât într-un singur mod - distribuind cât mai mult (și, din nou, nu numai pe facebook) această carte, împreună cu celelalte cărți traduse gratuit de TEI.
Recomandăm călduros printarea cărților TEI pe hârtie.
* Vă rugăm să distribuiți linkul următor copiind întregul mesaj de mai sus.
Mulțumim!
Linkurile pentru descărcarea gratuită a cărții AGRICULTURA NATURALĂ. TEORIA ȘI PRACTICA 
FILOSOFIEI VERZI de Masanobu Fukuoka:aici si aici
Progresele civilizaţiei moderne par să ne fi făcut viaţa mai uşoară şi mai convenabilă. Viaţa în marile oraşe din Japonia a ajuns la aproximativ acelaşi nivel de bogăţie ca în ţările occidentale avansate, iar tinerii care glorifică libertatea par a fi împăcaţi cu acest stil de viaţă. Dar ceea ce a crescut cu adevărat este economia. Viaţa interioară a oamenilor s-a pipernicit, iar bucuria naturală s-a pierdut. Tot mai mulţi oameni apelează la forme standard de recreere cum ar fi televiziunea, jocurile mecanice pachinko şi mah-jong, sau caută consolare temporară prin consumul de băuturi alcoolice şi sex.
Oamenii nu mai calcă pe pământul gol. Mâinile lor nu mai sunt obişnuite cu ierburile şi florile; ei nu mai privesc în sus, spre ceruri; urechile lor sunt surde la cântecele păsărilor; nasurile lor au devenit insensibile din cauza gazelor de eşapament, iar limbile lor au uitat gusturile simple ale naturii. Toate cele cinci simţuri s-au dezvoltat independent de natură. Oamenii s-au îndepărtat cu doi sau trei paşi de omul adevărat, în acelaşi mod în care cineva, care conduce maşina pe drumuri asfaltate, este cu doi sau trei paşi mai departe de pământul gol.
Progresul realizat în Japonia de la Reforma Meiji a produs confuzie materială şi devastare spirituală. Japonia poate fi asemănată cu un pacient pe moarte, care suferă de o boală culturală, supus unui experiment medical. Această stare este rodul „înfloririi culturale” la care întreaga Japonie s-a adaptat pe parcursul perioadelor Meiji, Taisho şi Showa care au urmat Reformei. Trebuie să punem capăt acum acestei înfloriri a distrugerii. Obiectivul filosofiei mele „nu fă nimic” este renaşterea satelor de oameni adevăraţi, unde oamenii pot reveni la forma originală a naturii şi se pot bucura de o fericire adevărată.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu