Un model de gradinarit la scara mica cu rezultate remarcabile. Pe noi oare ce ne impiedica sa facem ceea ce de fapt faceam nu cu mult timp in urma. Si cant te gandesti ca nu-s " comunisti" dar stiu sa foloseasca fiecare palma de pamant. Vizionare placuta.
L-am vazut acum aprox 1-2 ani, si m-a inspirat! Ok, o capra sau albine nu as putea creste pe balcon, dar salate si plante sigur as putea creste mai multe! astfel ca ... acum fac mini gradinarit pe balcon (acum am si o mica gradina pe pamant). Abia astept sa incep sa pun rasaduri :)
RăspundețiȘtergereUnii au ca hobby fumatul, eu ... gradinarit in containere.
Buna dimineata, multumesc pentru vizita si comentariu.
ȘtergereGradinaritul in containere este o pasiune care cere multa pricepere, munca si daruire. Daca pe sol te mai ajuta natura cu cate un microelement, mai pune de la ea o picatura de apa, in gradina de containere trebuie sa te ingrijesti de fiecare planta in parte, sa-i gasesti locul si sa-i asiguri substratul necesar ca sa poata sa se dezvolte si sa fructifice. Iar daca la final se obtin si roade satisfatia este imensa. Va doresc o saptamana cu spor si inspiratie in tot ceea ce faceti.
De fapt nu e atat de dificil pe cat scrii. Sunt multe articole pe net, m-am inspirat si din permacultura, fac compost pt pamant, iar din cele 15-20plante cu care am jonglat am ales cele mai 'adaptate' balconului.
ȘtergereMarea problema ramane udatul - pt ca din containerele de lemn apa se evapora mai repede, iar in cele de plastic se incinge mai repede, iar pe anul asta o sa mai incerc sa fac niste containere din panza.
Cum fac aproape gratis rateurile nu sunt decat niste experimente nereusite :)
Buna ziua , multumesc pentru vizita. Fiecare lucreaza cum s-a obisnuit, mie-mi place mai mult sa cultiv pe straturi legumele decat in ghivece, poate pentru dvs. e mai convenabil la ghiveci. Desigur exista avantaje si dezavantaje depinde de cum ne-am obisnuit fiecare. O seara minunata.
ȘtergereCum containerele le am in balcon, nu am de ales decat ... sa continui asa :)
ȘtergereIn gradina pe pamant raman la nivel clasic, doar ca am redus sapatul (am sapat la inceput pt ca era plin de radacini de papadie dar apoi am descoperit ca dovlecii si condurasii pot eclipsa papadia, si in plus...papadia care supravietuieste...o mananc :D).
Foarte frumos filmuletul, eu cred ca si la noi sunt destui oameni care iubesc pamantul si animalele si chiar se vede lucrul acesta in gospodaria lor (personal cunosc cativa prin apropiere) dar nimeni nu le face publicitate. Stirile pozitive nu intereseaza pe nimeni- nu aduc rating! Mi-as dori zilnic sa fie o stire pozitiva la telejurnal despre oameni simpli care au reusit sa faca ceva, ar fi un exemplu ca se poate. Revenind la oile noastre, azi am citit pe un blog ca se poate pune ambalaj din carton printre randuri, pe unde calc cu piciorul si asa o sa scap macar de o parte din buruieni, ce spuneti, o fi bine? Toate cele bune, Iulia si George - Herculane
RăspundețiȘtergereBuna dimineata, multumesc pentru vizitas si comentariu. Cred ca lumea a cam uitat sa cultive pamantul si sa creasca animale in conditiile in care nici o campanie de publicitate n-a fost cu sloganul "Muncesti si castigi", cel mai des am intalnit "te uiti si castigi". Cu toate acestea in ultima perioada oamenii au inceput sa-si dea seama de importanta alimentatie naturale si sa inceapa sa-si cultive pe langa casa cateva fire de rosii, vinete, ardei, castraveti, dovlecei, plante aromatice si medicinale din care consuma cu placere si satisfactie ca sunt productie proprie. Vad ca tendinta, in ultimii ani este de migrare spre rural ceea ce nu-i tocmai rauiar, cu mijloacele actuale conditiile de la tara pot fi similare celor de la oras daca nu chiar mai bune(lipseste vecinul de la 6 cu rotopercutanta, cascada de apa dela masina de spalat a vecinului de la 4 si punga de gunoi aruncata pe geam de la 10 probabil sa se dezintegreze in aer). Ceea ce Ati citit este corect, se poate mulci cu carton intervalul pentru a scapa de buruieni, se pot folosi si alte materiale chiar sintetice sau se pot face alei acoperite cu diverse materiale organice. O zi minunata va doresc cu mult spor si inspiratie.
ȘtergereIn gradina care om am (50mp2) eu am folosit asa cartonul recuperat de la un MegaImage. In timp acesta se descompune si e nevoie de inlocuit aprox. lunar dar e o sursa f. buna de carbon pentru sol. Am acoperit cu carton partial pe iarna, si am fost ieri sa vad - unde a fost acoperit nu s-au dezvoltat buruienile.
ȘtergereBuna ziua, multumesc pentru vizita si comentariu. E normal ca pe portiunile acoperite buruienile sa nu se dezvolte, in special cele care se inmultesc prin seminte ca, de exemplu piryului nu prea-i pasa de cartoane, le ocoleste si tot iese le suprafata dar , sub cartoane o sa vedeti ca viata din sol este mult mai activa iar ramele sunt mai numeroase si aereaza solul. Weeken minunat.
Ștergere