sâmbătă, 8 aprilie 2017

Rasaduri

Dupa cateva zile in care am aranjat straturile din gradina pe care am reusit, intr-un final sa plantam arpagicul, radacinoasele (morcovul, patrunjelul, pastarnacul) salata, spanacul si mazarea adica cam tot ce pune gradinarul in  gradina in primele luni de activitate, Februarie si  Martie.
  
Semanatul mazarei.

Urmeaza  arpagicul  si morcovul, doi prieteni nedespartiti care se ajuta reciproc.

Pastarnacul si  patrunjelul

Pregatirea tavilor alveolare pentru florile companion

Primele tavite cu semintele proprii de rosii model Mireluna( adica tot felul de culori, nuante, texturi si gusturi - Melinowy, Madeira, Belmonte, Wapsipinicon peach, Mortgage, white Beefsteak, Azoyuska si altele pana la 40 de soiuri.)

Putina capia completeaza rapsodia rasadurilor.


Repertoriul continua cu gogosar, ardei gras rosu si galben.

Langa solar si-au gasit locul capsunii.

Pregatrea substratului pentru seria a doua. 50% pamant negru de gradina, 25 % turba de rasaduri, 25 % mranita si compost cernute)

Vineri am primit de la buna mea surioara Mirela 100 de "fonfleuri" , rasaduri de rosioare gen Jumbo Purrple, Pink siberian, Zapotek Brown, Great White, Coeur de Boeuf Noire, Kaki Going, Sun Gold, Roze de Pesac ori Teton de Venus, pentru care multumim inca o data din suflet. Ele vor fi primele care vor face cunostinta cu solarul.



Cu atentie si migala completam colectia de rosii, vinete, ardei, capia cu soiuri endemice - Florica de Valcea, Mari de Mihaesti, galbene de Govora, Rodica si altele

Cu pasiune dar, mai ales cu multa dragoste, fiecare samanta primeste scanteia vietii  pentru a deveni o plantuta.
Miracolul vietii continua.

Ultimele doua lazi cu alveolele pentru rasadurile de vinete Pana Corbului si Rodica.

Lazile cu romanul "La Rasaduri" plantate si ingrijite cu dragoste de Mirela, volumul 1

Volumul  doi  al romanului "La Rasaduri" de la Mirela.
Sa aveti o Duminica de Florii minunata si pentru toti cei care poarta nume de floare un sincer  La multi ani fericiti!

6 comentarii:

  1. Dupa articolul cu solarul, erati chiar dator cu acest articol. Sa va aduca rod bogat fiecare planta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua.Multumesc pentru vizita si comentariu dar, sa stii ca nu sunt dator sa-mi tin jurnalul gradinii intr-o anumita ordine. Daca am timp sau simt ca btrebuie sa scriu ceva ce-mi face placere o fac daca nu, nu. Este un jurnal detaliat de gradina prin care mi-am propus sa ajut gradinarii incepatori si sa-mi relatez experientele si cunostintele acumulate.
      O seara frumoasa.

      Ștergere
  2. Pentru jurnalul acesta multi va multumesc si nu v-o scriu .Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara. Daca am reusit prin ceea ce am scris sa ajut un singur om inseamna ca mi-am atins scopul. La cate comentarii am pe blog sunt sigur ca postarile mele au ajutat mai multi gradinari incepatori chiar daca unii dintre ei n-au avut curajul s-o recunoasca vorba dvs. cu un singur multumesc sau salut. O seara frumoasa si multumesc pentru vizita si comentariu.

      Ștergere
  3. Abia aștept să văd roșiile la treabă, știu că le veți crește cu multă dragoste. Cami e o scumpă, o salut cu această ocazie!! Am uitat căpșunii dar cred că încă nu este târziu. Spor la treabă vă doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna soro, e normal sa le crestem cu multa dragoste si pasiune ca altfel n-are rost sa ne mai chinuim. Daca nu iubeam ceea ce facem si nu eram pasionati de gradinarit putea sta bine - merci la Constanta in fata calculatorului sau tv-ului si nu mai iroseam banii si timpul la Valcea. Multumim de salut si sa stii ca totusi costurile lunare cu intretinerea lui Cami sunt destul de modeste, nu este o "fitoasa". Sa fie sanatate pentru toata lumea ca daca suntem sanatosi le rezolvam incet, incet pe toate. Sarbatori fericite va dorim si spor la gradinarit.

      Ștergere