luni, 9 decembrie 2013

Reteta tibetana cu usturoi

 Aceasta reteta a unui farmacist antic a fost descoperita de catre o echipa UNESCO, in anul 1972, intr-o manastire budista din Muntii Tibetului si astefel, de mai bine de 4 decenii, reteta este cunoscuta in lumea intreaga ca fiind 'tratamentul miraculos' pentru intinerirea si buna functionare a intregului organism. Usturoiul este cunoscut in toate culturile lumii pentru proprietatile sale curative si ca cel mai puternic antibiotic natural.


Reteta este veche de 2.500 de ani si este recomandata pentru ca:

Previne si vindeca ischemia, hipertesniunea, sinuzita, boli pulmonare. Elimina grasimea in surplus din organism si creste nivelul de calciu. Vindeca reumatismul, atritele si osteoatritele. Previne si vindeca atacul de cord, ulcerele stomacale, gastritele, hemoroizii, durerile de cap. Este de asemenea foarte eficienta in cazul hipertensiunii si problemelor de circulatie sangvina. Curata vasele de sange, previne arteroscleroza si dizolva cheagurile de sange. Imbunatateste vederea si auzul. Imbunatateste activitatea sistemului imunitar, marind rezistenta la infectii. Scade colesterolul. Vindeca impotenta. Imbunatateste metabolismul si te ajuta sa slabesti. Regenereaza intregul organism.
ATENTIE!
Reteta nu poate fi repetata decat o data la 5 ani! In mod stiintific s-a demonstrat ca acest medicament natural nu are contraindicatii sau efecte adverse. Totusi, cei care au probleme cu stomacul, sau au un stomac iritabil, ar trebui sa fie atenti. In general toti cei care se afla sub un anume tratament trebuie sa intrebe mai intai medicul sau terapeutul. In timpul tratamentului este strict interzis consumul usturoiului sub o alta forma - preparat in mancare sau consumat ca atare.
RETETA:
Usturoiul trebuie sa fie bio. Va recomand sa il luati din gradina sau sa-l cumparati din piata, de la gradinari care-l cultiva bio.
Cand curatati si pisati usturoiul, fie pentru aceasta reteta, fie in mod uzual, pentru mancare, nu folositi recipiente si unelte de metal! Folositi doar instrumente din lemn, sticla sau portelan.
Intr-un borcan de sticla se pun 350 grame de usturoi zdrobit. Peste usturoiul pisat se toarna 220-250 de grame alcool de 95-96°, rom sau tarie. Borcanul se inchide ermetic si se pune in frigider timp de 10 zile.
In cea de-a 11-a zi se filtreaza totul cu o strecuratoare foarte fina sau cu tifon. Lichidul obtinut se toarna in acelasi borcan si se pune inca 2 zile in frigider. Dupa aceasta perioada remediul este gata pentru tratament. Picaturile pot fi luate cu 50 ml lapte sau apa inainte de fiecare masa, dupa acest program:



In primele zile ale curei se poate sa observati reactii ale organsimului cum ar fi roseli ale pielii, ameteli sau dureri de stomac. Multe dintre acestea se datoreaza efectului de detoxifiere pe care il are usturoiul asupra organismului.


3 comentarii:

  1. Buna ziua,

    Am urmat aceasta cura de curand si a durat aproximativ 4 luni.
    Mi-am facut niste analize care m-au interesat chiar inainte de a incepe cura si le-am repetat la 2 saptamani dupa terminare. Vedeti rezultatele mai jos.
    In toata aceasta perioada de 4 luni nu mi-am schimbat regimul alimentar sau stilul de viata.

    Din 350 g (necuratat) usturoi românesc si 200 g alcool rafinat de 96 grade (grame, nu mililitri) am obtinut 290 grame de tinctura adica aproximativ 255 mililitri.
    Am folosit un cantar de bucatarie pt a masura exact greutatile.
    Am incercat sa pisez usturoiul in mojar dar a fost foarte greu, asa ca am folosit o presa metalica obisnuita pt usturoi.
    Dupa ce s-a macerat am filtrat tinctura prin tifon (cumparat de la farmacie) + sita foarte fina de plastic (cumparata de la un magazin cu de toate chinezesc). La urma am stors f bine tifonul cu usturoi in mana si am pus tinctura la sticlute mici de 30 ml cu picurator (cumparate de pe olx.ro).
    Cantitatea finala de tinctura poate diferi putin in functie de cat de bine puteti stoarce tifonul si poate de cat de uscat/zemos a fost usturoiul folosit.
    Atentie cand storceti / transferati tinctura, tineti cont ca daca folositi vase / castroane de plastic se vor impregna cu miros puternic de usturoi de care scapati f greu.
    Acestea sunt rezultatele analizelor, inainte si dupa terminarea curei:

    Inainte Dupa
    Glicemia 85 82 mg/dL

    Colesterol
    Colesterol total 249 230 mg/dL
    HDL-Colesterol 33 36 mg/dL
    LDL-Colesterol 178.6 159.4 mg/dL

    Ficat
    Trigliceride 187 173 mg/dL
    TGO/AST 24 20 U/L
    TGP/ALT 34 26 U/L

    Dupa cum vedeti, rezultatele analizelor la colesterol si ficat s-au imbunatatit cu aprox. 10%.
    Daca aveti intrebari, as fi bucuros sa va raspund.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara, va multumesc pentru vizita si pentru faptul ca ne-ati impartasit ata de amanuntit experienta dvs. O seara frumoasa si o duminica minunata.

      Ștergere
    2. Multumesc, la fel

      Ștergere