duminică, 8 februarie 2015

Puterea unei comunitati. Permacultura aplicata in criza cubaneza.

Lucruri deosebit de sensibile care ne privesc pe toti in egala masura. Resursele energetice sunt limitate

 si trebuie sa gasim solutii viabile pentru a merge mai departe. Un documentar plin de idei interesante si optimism. Se pare ca totusi se va putea trece peste criza petrolului prin folosirea ideilor simple si ingenioase, adoptate la nivel local, cu ajutorul naturii.

Vizionare placuta.




9 comentarii:

  1. Domnule Vasile Rosciuc, va felicit din inima pentru ideea publicarii acestui film documentar... Este extraordinar..!. Intr-o tara normala, condusa de oameni constienti--vizionari--ar putea fi un foarte bun material didactic Va doresc succes in tot ceea ce intreprindeti .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, multumesc pentru vizita si ma bucur ca a fost util. Este o lectie de viata nemaipomenita care arata ca, un popor care a trait sub unul dintre cele mai grele regimuri dictatoriale, si-a redescoperit vocatia si a reusit sa supravietuiasca in ciuda tuturor vicisitudinilor. Cubanezii au demonstrat ca se poate trai bine dar mai ales sa fii fericit daca reusesti sa iesi din starea de confort in care ne-a ingropat aceasta societate consumerista, sa amani putin recompensa si sa actionezi crezand in capacitatea ta, ca natiune de a supravietui.
      O seara frumoasa.

      Ștergere
  2. Grozav documentar,urmarindul imi dadeam seama ca societatea umana are faze de crestere si distrugere.La noi au fost cooperative,le-am distrus,iar acum incep din nou sa le resusciteze.
    Mi-a placut ideea cu pamantul dat ca sa fie muncit,cine nu mai poate il da altcuiva,la noi stau parloaga,ori l-a vandut strainilor care vor sa il munceasca.
    Ma bucur ca au inceput cat mai multi sa revina la agricultura simpla,fara chimicale si alte mizerii.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vizita si comentariu. Avem multe de invatat de la cubanezi, cel putin d.p.d.v. al modului in care si-au rezolvat problema crizei petroliere. Vom pierde pamantul si vom ajunge sa lucram ca negrii pe plantatii in cativa ani daca continuam idiotenia cu vanzarea terenului la straini si lasatul in paragina.Vor sa-l munceasca sa-l ia in arenda pe termen limitat si sa munceasca nu sa aibe proprietatea pe teren.
      O seara frumoasa.

      Ștergere
  3. Așa e, și eu sunt total împotriva vânzării terenului la străini. E o tâmpenie în stare pură!
    Cele bune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara, bine zis - despre subiect se poate vorbi ani de zile cu conditia sa nu ne intalnim in curand folosind pasaportul.( al 3 -lea producator de cereale din Romania este arab si detine sub diverse forme peste 300.000 ha. asa ca - pregatim camilele. O seara minunata.

      Ștergere
  4. Sper ca trezirea noastra sa ia din ce in ce mai multa amploare, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa cum merg treburile, se pare ca, suntem departe de a intelege situatia reala.
      Weekend placut.

      Ștergere
  5. frumos,bine ar fii ca astfel de documentare sa fie subtitrate ,

    RăspundețiȘtergere