luni, 24 iunie 2013

Scrumbia de Dunare in lupta cu bolile acute

Secretul acestui miraculos peste, scrumbia de Dunare (ALOSA PONTICA), consta in schimbarea metabolismului din momentul intrarii in Dunare (de la apa sarata la apa dulce) pentru reproductie si pana la revenirea ei in Marea Neagra.
Stop colesterolului
Se pare ca acelasi proces de inversare a metabolismului se petrece si in organismul uman prin consumarea in exclusivitate a acestui aliment-dietetic, pe perioada unei cure, rezultatele testului pe oameni, fiind incredibile, uluitoare chiar.
Raportul Institutului de Boli de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice – N.Paulescu -, sub indrumarea directa a Prof.Dr. C.Ionescu Targoviste, care a executat testul, a ales subiectii cu diverse boli, in special supraponderali si cu diabet tip B.
Dupa 20 zile, rezultatele au fost urmatoarele:
-colesterolul plasmatic LDL scade in medie cu 17,02%;
-trigliceridele plasmatice scad in medie cu 48,17%;
-glicemia plasmatica scade in medie cu 17,45%;
-colesterolul bun, al inimii – HDL – creste de aproape 2 ori, in medie cu 97,5%;
-greutatea corporala scade in medie cu 13%.
-nu s-au constatat modificari ale acidului uric.
-reprezinta hrana ideala in alimentatia pacientilor obezi, cu dislipidemie, cu modificari de ateroscleroza coronariana si periferica, hipercolesterolemie si diabet, fiind remarcabila prin calitatile sale gustative deosebite.
-produsul reprezinta o hrana complexa, bine echilibrata, lipsita de efecte secundare,
-se imbunatatesc functiile inimii, se evita infarctul miocardic si accidentele vasculare.
-asigura organismului tot necesarul de proteine , grasimi si substante minerale de care are nevoie.
-In completare se vor consuma fructe si legume sub forma de salate care vor asigura necesarul de vitamine.
-Scrumbia de Dunare (ALOSA PONTICA) este cel mai gras peste din lume,la nivelul ei de marime, dar grasimea ei, formata din acizi grasi polinesaturati, face ca, vasele de sange sa fie curatate aproape integral de grasimile care se depun pe peretii lor dupa mancarea de zi cu zi. Fenomenul este invers: in loc sa se depuna grasimile pe peretii vaselor de sange, acestea sunt curatate de aceste grasimi.

11 comentarii:

  1. Cred ca este buna pentru sanatate dar arata intr-un mare fel in farfurie:-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o saramura dobrogeana de scrumbie dar mie-mi place mai mult marinata cu ceapa si boabe de piper si-o pot savura si iarna. O zi frumoasa sa aveti.

      Ștergere
  2. Este pentru prima data cand aud de acest peste, nu stiu mai nimic despre el dar trebuie sa il incerc deoarece arata fenomenal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scrumbia (Scomber scombrus) este un pește pelagic care trăiește în bancuri în mare în apropiere de țărmuri. Peștii au o lungime între 30 - 50 cm și pot să ajungă vârsta de 11 ani. Scrumbiile se hrănesc cu plancton și puietul altor pești ca heringi, gadidae sau clupeidae.
      Arealul de răspândire al scrumbiilor sunt apele de coastă din America de Nord, Marea Nordului, Marea Mediterană și Marea Neagră. Scrumbiile își depun icrele în apele reci de pe coasta
      Spre deosebire de alți pești, scrumbiile nu au vezică înotătoare, cea ce le ajută pe de o parte să schimbe repede adâncimea. Dezavantajul lipsei vezicii, este faptul că pentru a nu se scufunda trebuie să înoate fără întrerupere. Scrumbiile sunt apreciate ca pești comestibili, din cauză că au o carne grasă și se pot afuma. La fel ca și sardinele sau tonul, ele se pot folosi și conservate în ulei.
      Scrumbia (Alosa Pontica) este un pește migrator răspândită în Marea Neagră. Apare mereu în bancuri mari în zonele litoralului românesc. De asemenea, populează și apele lacurilor Sinoe și Razelm.
      În perioada de reproducere în lunile Aprilie – Mai, timp de o lună și jumătate maxim două, obișnuiește să migreze în apele Dunării.
      Secretul acestui miraculos pește, scrumbia de Dunăre, constă în schimbarea metabolismului din momentul intrării în Dunăre (de la apă sărată la apă dulce) pentru reproducție și până la revenirea ei în Marea Neagră.
      Perioada de migrație este în luna Martie, atunci cârduri mari de scrumbii se adună și urcă sute de km pe Dunăre. Reproducerea se realizeaza abia în luna mai, când sunt depuse 10.000-180.000 de icre de către femele. Icrele lăsate libere sunt purtate de curenți spre gurile de vărsare ale Dunării, timp în care eclozează.
      Se pare ca același proces de inversare a metabolismului se petrece și în organismul uman prin consumarea în exclusivitate a acestui aliment-dietetic, pe perioada unei cure, rezultatele testului pe oameni, fiind incredibile, uluitoare chiar.
      Scrumbia de Dunăre, este cel mai gras peşte din lume, la nivelul ei de mărime, dar grăsimea ei, formată din acizi grași polinesaturați, ajutată de amestecul de uleiuri naturale obținute în exclusivitate prin presare la rece, fac ca, într-o singură cură de 20 zile, vasele de sânge să fie curățate aproape integral de grăsimile care se depun pe pereții lor după mâncarea de zi cu zi.
      Fenomenul este invers la om: în loc să se depună grăsimile pe pereții vaselor de sânge, acestea sunt curățate de aceste grăsimi care se află în compoziția scumbiei.
      Delicioasa scrumbie se gătește în România în două moduri clasice: la grătar și la cuptor. O altă abordare a pregătiri acestui pește, este marinarea. Mai mult specifică zonei culinare rusești. Am pregătiți astfel de preparate cu scrumbia marinată și vă asigura că sunt delicioase.

      Se mai gasești prin piețele noastre și scrumbia afumată.

      Ștergere
  3. Cei care nu locuim langa Dunare sau Marea Neagra, unde gasim scrumbie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, foarte grea intrebarea,nici in Constanta nu gasesti in permanenta, cred ca trebuie sa intrebati la magazinele care comercializeaza peste.De regula cea mai buna perioada de pescuit la scumbie este in aprilie -mai cand apa inregistreaza tempereraturi intre 9 si 17 grade. O zi frumoasa va doresc.

      Ștergere
  4. Good response in return of this matter with real arguments and telling all regarding that.

    RăspundețiȘtergere
  5. I could not resist commenting. Well written!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hi, constantly i used to check weblog posts here in the early hours in the morning, since i enjoy to find out more and more.

    RăspundețiȘtergere
  7. I pay a visit day-to-day a few web sites and sites to read content, except this webpage presents quality based posts.

    RăspundețiȘtergere
  8. When someone writes an paragraph he/she retains the image of a user
    in his/her brain that how a user can understand
    it. Therefore that's why this post is perfect. Thanks!

    RăspundețiȘtergere