marți, 25 noiembrie 2014

C. Martenson – Curs pentru dezastru. Despre viitorul nesustenabil al economiei, energiei și mediului nostru

“Pe parcurs, am trecut de la arderea lemnului la arderea cărbunelui, apoi la grăsimea de balenă, iar după aceea, la arderea petrolului. Întrebarea fără răspuns este aceasta: „După petrol, ce urmează?”. Care este următoarea sursă de energie? Nimeni nu are un răspuns cu adevărat viabil în timp ce depăşim pragul Apogeului Petrolului, un concept care reprezintă momentul după care tot mai puţină energie iese din pământ pentru ca noi să o folosim după bunul plac.
Mulţi speră că tehnologia ne va veni în ajutor, poate sub forma energiei nucleare, a gazului natural, sau a altor surse alternative de energie. Dar problemele de timp, scară şi cost par insurmontabile, deoarece ne-a luat prea mult să recunoaştem, în final, iminenţa şi gravitatea situaţiei grele provocate de petrol.”
 "Dragi prieteni,
Cea de-a 24-a carte tradusă GRATUIT de TEI este gata!
Câteva detalii despre autorul ei: C. Martenson este cercetător în economie și futurolog specializat în energie și epuizarea resurselor. Este unul dintre analiștii care au prevăzut cu mai mulți ani înainte prăbușirea pieței imobiliare. Înainte de a-și petrece patru ani pentru propria educație și pentru elaborarea cursului și a altor materiale care să ajute oamenii să înțeleagă și să treacă la acțiune, a fost vicepreședintele uneia dintre primele 300 de companii americane. Are o experiență de zece ani în contabilitate financiară în companii și consultanță strategică. Este doctor în patologie și toxicologie la Universitatea Duke și MBA la Universitatea Cornell.
Cartea sa, "Curs pentru dezastru", reprezintă o lucrare esențială pentru cei care vor să înțeleagă limpede în ce direcție merge lumea din punct de vedere ecologic, energetic și economic. Un volum interdisciplinar excepțional, care spulberă cu argumente clare iluziile într-un viitor al omenirii roz și pufos.
IMPORTANT! Pentru a putea continua publicarea gratuită a cărților TEI, avem mare nevoie de:
- 2 specialiști în DTP (Desktop Publishing / preferabil InDesign). Dacă sunteți sau cunoașteți DTP-iști care ar dori să lucreze împreună cu noi în regim voluntar la multele cărți pe care le avem în lucru, ne-ați fi de mare ajutor - contactați-ne la: carti.din.tei [a rond] gmail.com .
Fără aceștia, pur și simplu nu vom putea publica manuscrisele pe care le avem deja traduse și aproape gata de lansare - și nu sunt puține, și sunt numai unul și unul! Așa că vă rugăm mult să răspândiți vestea (și nu numai pe facebook).
* În rest, nu ne puteți sprijini decât într-un singur mod - distribuind cât mai mult (și, din nou, nu numai pe facebook) această carte, împreună cu celelalte cărți traduse gratuit de TEI.
Recomandăm călduros printarea cărților TEI pe hârtie.
* Vă rugăm să distribuiți linkul următor copiind întregul mesaj de mai sus.
Mulțumim!"
Linkul pentru descărcarea gratuită a cărții Curs pentru dezastru 

 În ciuda ideii răspândite că “economisind hârtia, salvăm copacii” (ceea ce este adevărat când vorbim de mari consumatori – firme & corporații), TEI recomandă insistent printarea cărților traduse. Mai ales deoarece cărțile pe hârtie rezistă mai mult și mai bine decât orice hard-disk. În plus, se pot citi și când nu e curent. Și se pot face cadou. ;) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu