marți, 30 decembrie 2014

M. Bonfils – Permacultura. Cercetări și însemnări colecția de Permacultură

Ce cadou putea fi mai binevenit in aceste momente de sarbatoare pentru pasionatii de permacultura si nu numai decat o carte buna. Si iata ca asa cum ne-a obisnuit, minunatul colectiv de la Traduceri Ecologice Independente ne daruieste de sarbatori cartea lui Marc Bonfils – Permacultura – Cercetari si insemnari. 
De-a lungul anilor, Marc Bonfils a dezvoltat o metodă de cultivare a hranei care nu implică aratul, adaptată climatului european – similară cu metoda aplicată de Masanobu Fukuoka în Japonia.
Marc Bonfils a experimentat modalitati alternative de cultura a cerealelor în regiunea Beauce din Franța,timp de mai mulți ani și a dezvoltat un sistem care sunt cuprinse principiile generale ale permaculturii. Deși metoda sa este în primul rând pentru grâu,se poate adapta usor si la alte culturi. Bonfils a gasit o modalitate de crestere a cerealelor, fără arat, în climatul european al Frantei, așa cum a făcut Masanobu Fukuoka în Japonia.
Volumul de față constituie traducerea retranscrierii parțiale a observațiilor despre agricultura sinergetică făcute de Bonfils pentru Erudihen în iulie 2011
„Dragi prieteni,
Cea de-a 26-a carte tradusă gratuit de TEI este gata de lansare!
Cartea aparține colecției de PERMACULTURĂ, iar autorul ei - Marc Bonfils - este cunoscut pentru faptul că a dezvoltat o metodă de cultivare a hranei care nu implică aratul, adaptată climatului european - similară cu metoda aplicată de Masanobu Fukuoka în Japonia.
Rodul a mulți ani de cercetare, volumul de față cuprinde nenumărate însemnări și observații cu privire la subiecte agricole pe cât de diverse, pe atât de însemnate: de la pomi fructiferi la plante-pionier, de la apicultură la creșterea anumitor rase de rațe, de la cultivarea meiului pâna la eroziunea solului. Pentru că, nu-i așa, toate au legatură cu toate” 
IMPORTANT! Pentru a putea continua publicarea gratuită a cărților TEI, avem mare nevoie de:
- 2 specialiști în DTP (Desktop Publishing / preferabil InDesign). Dacă sunteți sau cunoașteți DTP-iști care ar dori să lucreze împreună cu noi în regim voluntar la multele cărți pe care le avem în lucru, ne-ați fi de mare ajutor - contactați-ne la: carti.din.tei [a rond] gmail.com .
Fără aceștia, pur și simplu nu vom putea publica manuscrisele pe care le avem deja traduse și aproape gata de lansare - și nu sunt puține, și sunt numai unul și unul! Așa că vă rugăm mult să răspândiți vestea (și nu numai pe facebook).
* În rest, nu ne puteți sprijini decât într-un singur mod - distribuind cât mai mult (și, din nou, nu numai pe facebook) această carte, împreună cu celelalte cărți traduse gratuit de TEI.
Recomandăm călduros printarea cărților TEI pe hârtie.
Linkul pentru descărcarea gratuită a cărții PERMACULTURA. CERCETĂRI ȘI ÎNSEMNĂRI:
M.Bonfils-Permacultura-cercetari si insemnari - colecția de Permacultură
Nu-mi ramane decat sa va urez Lectura linistita si un An Nou plin de tot ce va doriti cu sanatate si bucurii
LA MULTI ANI!


10 comentarii:

 1. Va multumesc frumos pentru urari! Atent ca intotdeauna.
  Vreau sa va urez sieu un An Nou cu multa sanatate, bucurii si impliniri!
  La multi ani!

  Cu drag,
  MihaelaT.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc pentru vizita si urari.
   Va doresc un An Nou plin de bucurii, sanatate si impliniri.
   LA MULTI ANI!

   Ștergere
 2. Răspunsuri
  1. Multumesc pentru vizita si urari. Un An Nou cu sanatate si bucurii sa aveti.

   Ștergere
 3. La multi ani Vasile de ziua numelui.
  Multa sanatate si liniste sufleteasca plus recolte cat mai bogate si rezultatele asteptate in tot ce vei intreprinde.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc pentru vizita si urari. Fie ca Noul An sa va implineasca toate visele si sa va daruiasca tot ce va doriti. LA MULTI ANI!

   Ștergere
 4. La multi ani de anul nou si de sf. Vasile! Sa vi se implineasca toate dorintele si sa fiti fericit!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc pentru vizita si urari.Sa aveti un An Nou plin de bucurii, realizari si succese. LA MULTI ANI!

   Ștergere
 5. La multi ani, cu intarziere, Vasile ! Cele mai bune urari pentru 2015 !

  RăspundețiȘtergere