Mâncarea sănătoasă ajută la prevenirea cancerului. Cele 50 de
alimente, recomandate de medicina naturista si prezentate mai jos, contribuie la
protectia şi, uneori, sunt capabile să lupte împotriva celulelor canceroase.
Sa tinem cont de acest lucru si sa le gasim, celor care se preteaza,
un loc in gradina noastra
- AFINELE
protejează vezica urinară prevenind infecţiile ei, ele fiind deosebit de bogate
în acid folic, vitamina C.
-
AGRIŞELE sunt
bogate în pectină. Aceasta distruge sursa de toxine din intestine.
-
ALUNELE
conţin vitamina E şi păstrează celulele înainte de expunerea la razele UV. Prin
acizii graşi, vitamina E este bine absorbită.
-
ANANASUL conţine
antioxidanţi bogaţi în vitaminele C şi E şi protejează celulele atacate de
diverse molecule. Ananasul conţine minerale valoroase, cum ar fi zincul şi
seleniul, care inhibă dezvoltarea cancerului.
- ARDEIUL IUTE de culoare rosu aprins are un continut ridicat de betacaroten sau provitamina A. si stimuleaza imunitatea . Vezi aici
-
BRÂNZA
conţine, printre altele, vitamina B12 şi vitamina B6. Prima vitamină este
importantă pentru creşterea celulelor normale, iar a doua e bună pentru
metabolism
-
BROCCOLI
este cea mai bună legumă împotriva cancerului. Are cea mai mare densi-tate de
vitamine şi minerale - C, E, beta-caroten.
- CAISELE
sunt deosebit de bogate în antioxidanţi. Vitaminele din aceste fructe cresc
capacitatea de reacţie a pielii la razele ultraviolete cancerigene.
-
CACAO îndepărtează
posibilităţile de îmbolnăvire cu cancer prin substanţele bioactive pe care le
conţine.
-
CARTOFII au extrem
de multe vitamine anticancer, dar le rămân în proporţie maximă doar atunci când
cartoful este fiert.
-
CĂPŞUNILE nu
conţin niciun component cancerigen
-
CĂTINA este un
mix esenţial de vitamine, minerale şi fitochimicale.
- CEAIUL VERDE
previne cancerul de esofag şi de stomac şi conţine enzime care neutralizează
substanţele cauzatoare de cancer.
-
CEREALELE DE OVĂZ conţin mulţi agenţi anticancer: zinc, vitamina E,
provitamina A. Pentru pacienţii cu cancer se recomandă fulgi de ovăz cu ulei de
nuci.
-
CICOAREA
conţine fibre vegetale digerabile, deci protejează împotriva cancerului de
colon.
- DOVLEACUL e bogat în
vitaminele A, C, E şi D. În plus, el conţine o mare parte a ofertei de vitamine
din gama B. Seminţele conţin cantităţi mari de acizi graşi nesaturaţi
(omega-3-tip), ele fiind bogate în seleniu şi alte minerale.
- FISTICUL conţine
vitamina A şi selenium şi poate preveni într-o anumită măsură cancerul la
plămâni.
- GREPFRUTUL e
bogat în vitamina C şi în una dintre cele mai importante clase de pigmenţi
vegetali care previn cancerul.
-
GRÂUL
este important protector împotriva cancerului şi este esenţial pentru sistemul
imunitar.
-
HERINGUL
este peştele care aprovizionează organismul deficitar de vitamină D, mai ales
în timpul iernii. Lipsa vitaminei D favorizează dezvoltarea cancerului
-
IAURTUL,
CHEFIRUL, contribuie
la rezistenţa florei intesti-nale şi inhibă pătrunderea de substanţe străine în
organism
-
LAPTELE DE
SOIA
protejează mai ales împotriva tumorilor ce apar la femei, datorită substanţelor
vegetale secundare
-
MANGO conţine
foarte multă vitamina A şi intervine în inactivarea radicalilor liberi.
-
MAZĂREA, FASOLEA ŞI LINTELE, în special, protejează împotriva cancerului de intestin.
Probabilitatea unei boli poate fi redusă cu până la 40% printr-o dietă bogată
în fibre.
-
MĂCEŞELE sunt
foarte bogate în vitamina C şi intervin în inactivarea radicalilor liberi
-
MIGDALELE, proporţia
ridicată de seleniu le face deosebit de importante pentru prevenirea cancerului
-
MORCOVII pot
compensa radiaţiile ultraviolete şi fumatul prin conţinutul foarte ridicat de
beta-caroten
-
OUĂLE DE GĂINĂ
sunt bogate în vitamine şi minerale. Conţinutul ridicat de vitamina D şi E
protejează împotriva cancerului
-
PAPAYA conţine
papaina, chymopapain - aceste enzime sunt folosite în tratamentul cancerului.
-
PÂINEA DE
SECARĂ
este ideală în prevenirea cancerului, secara este bogată în acid phytic, acesta
prevenind creşterea celulelor canceroase. Ajută în mod deosebit la prevenirea
cancerului de sân
-
PESMEŢII
protejează împotriva cancerului de colon
-
PRAZUL conţine
vitamine şi antioxidanţi care reduc riscul de cancer
-
RODIILE
conţin vitamine şi minerale care pot neutraliza substanţele agresive din
organism.
-
ROŞIILE conţin
licopen, care protejează împotriva cancerului pulmonar.
-
SOMONUL
SĂLBATIC
conţine în mod semnificativ mai mult Omega-3, acizi graşi, decât somonul de
crescătorie. Aceşti acizi sunt esenţiali în protejarea împotriva cancerului
-
SPANACUL conţine
acid folic care inhibă degenerarea celulelor
-
SUSANUL conţine
fitosteroli - aceşti compuşi secundari de plante pentru reducerea
colesterolului protejează împotriva cancerului
-
ŞOFRANUL DE INDIA conţine curcumină, ingredient activ care protejează
împotriva cancerului de colon. Doza de prevenire este de o linguriţă pe zi, în
supe
-
ŞTEVIA conţine o
combinaţie de vitamina K şi vitamina C, poate inhiba creşterea celulelor
canceroase
-
ULEIUL DE
NUCI SAU ALUNE e bogat în acizi graşi polinesaturaţi şi bun împotriva
influenţelor negative de mediu, cum ar fi poluanţii atmosferici care pot afecta
sever organismul uman
-
ULEIUL DIN
PORUMB
conţine cea mai multă vitamină E dintre toate uleiurile
- URZICA SI LAMAIA VERDE - pentru prevenirea cancerului este foarte important să menţineţi sistemul imunitar cât mai puternic posibil, consumând alimente bogate în nutrienţi vitali.Nutriţioniştii au lansat o serie de reţete cu ingrediente care s-au dovedit eficiente în prevenirea cancerului.Unul dintre acestea este infuzia de urzici cu lămâie verde. Se prepară din două linguriţe de urzici uscate sau trei frunze de urzici proaspete, o felie groasă de lămâie verde şi o ceşcă de apă fiartă. Urzicile se pun într-un filtru de ceai, aşezat pe o ceaşcă mare. Se adaugă apa fiartă şi lămâia verde. Se acoperă vasul şi se lasă la infuzat, timp de cinci minute. Zilnic, se consumă câte două-trei ceşti de infuzie neîndulcită.
- URZICA SI LAMAIA VERDE - pentru prevenirea cancerului este foarte important să menţineţi sistemul imunitar cât mai puternic posibil, consumând alimente bogate în nutrienţi vitali.Nutriţioniştii au lansat o serie de reţete cu ingrediente care s-au dovedit eficiente în prevenirea cancerului.Unul dintre acestea este infuzia de urzici cu lămâie verde. Se prepară din două linguriţe de urzici uscate sau trei frunze de urzici proaspete, o felie groasă de lămâie verde şi o ceşcă de apă fiartă. Urzicile se pun într-un filtru de ceai, aşezat pe o ceaşcă mare. Se adaugă apa fiartă şi lămâia verde. Se acoperă vasul şi se lasă la infuzat, timp de cinci minute. Zilnic, se consumă câte două-trei ceşti de infuzie neîndulcită.
-
USTUROIUL
scade tensiunea arterială şi colesterolul, inhibând creşterea tumorilor
- USTUROIUL SĂLBATIC are sulfuri care conţin substanţe ce previn dezvoltarea
cancerului.
- VARZA
face parte din cele mai active alimente în vitamina C, beta-caroten şi este
furnizor de acid folic. De asemenea, poate proteja împotriva cancerului de sân
şi cel uterin, pentru că slăbeşte efectele nocive ale hormonilor estrogeni.
-
VARZA DE
BRUXELLES
conţine vitamina C de două ori mai mult decât portocalele. Acoperă nevoia
organismului de acid folic
- VARZA
CREAŢĂ
inhibă răspândirea celulelor canceroase. Vitaminele şi mineralele cresc
imunitatea
- ZMEURA conţine
substanţele fotochimice care protejează împotriva transformării maligne a
celulelor.
Vasile, n-ai zis de urzica. Vezi ca am eu materiale despre urzica, noi folosim zilnic.
RăspundețiȘtergereToate bune!
Multumesc pentru ajutor.O sa intru sa studiez putin si actualizez articolul. O zi buna va doresc.
Ștergere