vineri, 4 aprilie 2014

Sapa lui Fokin

Un instrument de lucru simplu si util, cu multiple intrebuintari in gradina, pe care un meserias bun o poate face imediat.




8 comentarii:

  1. очень интересно, спасибо, nenea Goagle să trăiască. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Доброе утро, хорошо, я рад, что ты понравился. Chiar daca nu-i tradus, instrumentul de lucru prezentat in clip,este interesant si nu prea greu de realizat. Weekend placut.

      Ștergere
  2. Interesant instrumentul insa sunt curioasa daca intr un sol lutos functioneaza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din ce se poate vedea, cred ca daca otelul din care este confectionata sapa este de calitate, se pot sparge si bulgarii dintr-un teren lutos.
      O duminica frumoasa.

      Ștergere
  3. interesant....,de gandit pe mai departe

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata,
      Da incepem sa descoperim vechile tehnici de lucrare a solului. Se spune ca sumerienii obtineau, acum 2500 de ani, cam 200-300 de chintale de cereale la hectar, productie ce n-a fost inca egalata cu mijloacele moderne asa ca... ceva trebuie sa ne dea de gandit, fie modul in care se lucra solul, fie uneltele, fie fertilitatea solului, undeva gresim, unde?. Este inca un mare semn de intrebare.
      O duminica minunata.

      Ștergere
  4. Salut,stie cineva de unde pot procura o astfel de unealta?Are cineva vre-o informatie sau o adresa in Moldova?As dori sa fac rost de el pana incep lucrarile cu solul.Mersi mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara. stiu ca era un blog daca nu chiar permacultura.ro care facea comenzi sau puteti incerca la adresa lui Vintea Ciprian https://www.facebook.com/vintea.ciprianvladimir?fref=ts O sa vedeti ca face o gramada de ustensile agricole si poate va ajuta. Weekend placut.

      Ștergere