marți, 22 aprilie 2014

Traduceri TEI - John Seymour – Întoarcerea la obârșie. Cartea completă a auto-suficienței

Un cadou deosebit oferit de sarbatorile pascale de neobositii traducatori din editura TEI(Traduceri Ecologice Independente) -Lectura placuta  
John Seymour – Întoarcerea la obârșie. Cartea completă a auto-suficienței
John Seymour (1914 - 2004) - scriitor-pionier extrem de prolific al mișcării autosuficienței (self-sufficiency movement). Scriitor, realizator de emisiuni de radio, cercetător al mediului, agrarian, mic proprietar și activist. 
Revoltat împotriva consumerismului, industrializării, organismelor modificate genetic,  orașelor și automobilelor; apărător al autarhiei, responsabilității personale, traiului vesel (mâncare, băutură, dans și cântece), grădinăritului, grijii pentru planetă și pentru sol.
“Mulți oameni se întorc la țară, pentru că în marile orașe se simt singuri, chiar dacă sunt înconjurați de o mulțime de oameni. Și cel care trăiește la țară, înconjurat de imense ferme industriale va fi, de asemenea, tot singur. Dar dacă se va stabili într-o regiune unde mai sunt și alți adepți ai autarhiei, va deveni în curând membru al unei mari familii, unde prietenia nu este doar un simplu cuvânt. Ca să nu mai spunem de întrajutorare: munca în comun la câmp, mulsul și hrănirea vitelor unui vecin plecat în concediu, supravegherea, pe rând, a copiilor, o mână de ajutor pentru construcția unui hambar sau când vreunul dintre vecini taie un animal. Pe scurt, se redescoperă adevărata viață socială, care deja există în unele regiuni din Europa și din America de Nord, unde asemenea comunități nu mai sunt rare.” 
Pentru a descarca gratuit cartea apasati acest link

6 comentarii:

  1. Multumim Vasile! Descarcat, printat, urmeaza studiul. Noroc ca urmeaza tot zile de sarbatoare si mai avem timp de lecturi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua. Este un dar deosebit de sarbatori pe care ni l-au facut minunatii oameni de la editura TEI de sarbatori, care merita toata stima, respectul si pretuirea noastra.
      Lectura placuta. Rugamintea este sa o distribuiti mai departe pentru a fi accesata de cat mai multe persoane. O seara minunata.

      Ștergere
  2. am descarcat-o si incerc sa imi fac timp sa o citesc- multumim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, am rugamintea, in numele minunatului colectiv al editurii TEI, sa distribuiti, prin intermediul blogului dumneavoastra, lucrarea pentru a fi citita de cat mai multe persoane.
      O seara minunata si lectura placuta.

      Ștergere
  3. Am descărcat și eu cartea, mulțam de semnalare.
    Cei de la TEI fac o treabă minunată!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua.
      Cred ca sunt unicat intr-o tara plina de... mai bine nu...
      O echipa de oameni care stie ce vrea si ne ajuta dezinteresat.
      Toata stima si respectul pentru ei si pentru cel care a initiat proiectul.
      O zi minunata.

      Ștergere