sâmbătă, 2 martie 2013

Despre flori, animale si secretele protectiei energetice

Plantele nu trebuie amplasate în dormitoare, deoarece în timpul nopţii absorb oxigen şi degajă dioxid de carbon, dar există flori şi copaci care acţionează pe post de vampiri energetici şi trebuie îndepărtaţi din jurul casei.
Există însă şi plante-donatori de energie şi pentru a primi energia copacilor, spre exemplu, este suficient să ne aşezăm cu spatele lipit de trunchiul arborelui donator sau să îl cuprindem cu braţele şi ne vom primi porţia necesară de energie.Nu întâmplător ne simţim binedispuşi când ne vizităm un anumit prieten şi extrem de deprimaţi atunci când intrăm în casa altcuiva. Există explicaţii în acest sens, iar terapeuţii, printre care şi Mihail Platonov, în lucrarea sa „Vampirii şi donatorii casei - secretele protecţiei energetice”,  susţin că stările noastre sunt dictate de plantele şi animalele pe care le avem în casă, unele dintre ele fiind adevăraţi vampiri de energii pozitive care ne lasă fără vlagă şi ne adâncesc depresiile, iar altele ne ajută să ne revenim în perioadele de traume psihice şi fizice.
Plante donator
• Muşcata cu flori roşii sau albe, cu frunzele uşor încreţite: ne ajută să scăpăm de durerile de cap, dacă ne introducem câte o frunză de muşcată în fiecare ureche. Muşcata posedă o energie pozitivă foarte puternică. Este suficient să stăm lângă o muşcată timp de 10-15 minute şi ne vom simţi odihniţi, cu forţele refăcute.
• Ficusul: planta benefică pentru energetica omului. Lui i se datorează atmosfera plăcută şi bunăstarea din casă. Iritarea şi furia dispar tot datorită prezenţei ficusului. Asupra persoanelor irascibile au un efect calmant, acţionează cu blândeţe, abia perceptibil, calmând accesul de agresivitate. Este important să fie aşezat într-un loc unde să nu primească direct lumina de la soare.
• Florile naturale tăiate sunt donatori până când încep să moară. Din acest moment devin vampiri şi cu o forţă diabolică încep să absoarbă energia casei, de aceea nu păstraţi niciodată prea mult florile în vază.
• Bonsaiul este benefic în casele dominate de spiritul materialismului, pentru că el are capacitatea de a abate gândurile de la lumea materială spre lumea spirituală. Bonsaiul îi ajută pe oameni să perceapă lumea fină, îi face mai sensibili, le dezvoltă intuiţia, îi ajută să se schimbe, să-şi schimbe concepţia despre lume, iar aceasta este uneori principala cale spre vindecarea trupului şi a spiritului.
• Cactusul: ne ajută să ne completăm energia şi în acelaşi timp poate înlătura energia negativă. Poate fi amplasat în faţa monitorului computerului, preluând o parte din energia negativă.
• Amarilia: planta benefică.
• Tradescanţia: indică existenţa în apartament a zonelor cu dereglări energetice pentru că ea refuză să trăiască în aceeaşi cameră cu un vampir. Plasată într-un asemenea loc, ea începe să se îngălbenească şi să-şi piardă frunzele.
• Ciuboţica-cucului: este ideală pentru echilibrarea energiei, neutralizează conflictele şi de aceea este bine să fie amplasată la ferestrele încăperilor unde apar frecvent emoţii negative.
• Violetele: nu suportă în casă energiile inferioare, pasiunile exagerate, scandalurile. Nu suportă nici atitudinea prea familiară faţă de ele, deci nu are rost să le mângâiaţi frunzele catifelate pentru că se supără şi se îmbolnăvesc. Violetele pot să ne echilibreze stările emoţionale, în schimb se întristează ele. Ea este un purificator al spaţiului.
• Ciclama: face ordine în energetica locuinţei. Deosebit de utilă în casele în care locuiesc oameni cu voinţă slabă, molatici, „lasă-mă să te las”. Energetica acestor case este instabilă, depinzând de starea de spirit a locuitorilor lor, de persoanele venite în vizită etc.
• Azaleea: menţine în casă energetica bunei dispoziţii, neutralizând toate energiile egoiste. Persoanele care au nevoie să-şi suplimenteze energia din afară, trebuie să aibă neapărat în casă azalee, deoarece ele sunt capabile să-i „hrănească” pe oameni cu energie deosebită, creatoare.
• Rozmarinul: înlătură oboseala, frica, anxietatea, panica, astenia. Foarte indicate persoanelor în vârstă şi femeilor însărcinate. Ameliorează toxicoza şi irascibilitatea.
• Curmalul: oferă şi ia energie în egală măsură. Persoanele dezechilibrate energetic trebuie să evite apropierea de această plantă. Curmalul nu iubeşte animalele de casă şi în prezenţa acestora se îmbolnăveşte.
Plante vampiri
• Begoniile: sunt plante vampir, dar folositoare în special pentru casele în care vine multă lume. Begonia absoarbe ca un aspirator toată energia, iar după un timp redă casei doar energia pozitivă.
• Florile uscate sunt vampiri, dar într-o măsură mai redusă decât cele veştejite. În general, materia moartă atrage întotdeauna forţele necurate.
• Orhideele: sunt vampiri clasici şi iau foarte multă energie de la oameni. Este deosebit de periculoasă pentru casa în care locuiesc oameni nehotărâţi, cu voinţă slabă. Pentru aceştia, orhideea funcţionează ca o pompă, absorbindu-le energia. În timpul nopţii şi în zorii zilei vampirismul orhideei se manifestă cel mai acut.
• Trandafirii: îngrijind trandafiri, oamenii îşi transferă surplusul energetic asupra lor şi de aceea toţi cei care se consideră donatori pot să cultive fără grijă trandafiri. Persoanelor cărora nu le este suficientă propria energie, le sunt contraindicaţi trandafirii, deoarece le provoacă anxietate şi irascibilitate. Trandafirii nu suportă pisicile, dar se înţeleg bine cu câinii.
• Feriga: puternic vampir energetic, pentru a se putea dezvolta normal are nevoie de foarte multă energie. Poate sta bine pe televizor absorbindu-i toată energia negativă.
• Chiparosul: deşi este un puternic purificator al aerului, nu este indicat să-l avem în locuinţele noastre (considerat în antichitate arborele morţii).
Ce plante ni se potrivesc functie de data nasterii
Violetă: 22 decembrie - 1 ianuarie; 25 iunie - 4 iulie
Trandafirul: 2-11 ianuarie; 5 iunie-14 iulie
Aloe: 12-24 ianuarie; 15-25 iulie
Muşcată: 25 ianuarie - 3 februarie; 26 iulie - 4 august
Tradescanţia: 4-8 februarie; 5-13 august
Ficusul: 9-18 februarie; 14-23 august
Amarilia: 19-28 februarie; 24 august-2 septembrie
Cactusul: 1-10 martie; 3-12 septembrie
Azaleea: 11-20 martie; 13-22 septembrie
Zambilă: 22-31martie; 24 septembrie-3 octombrie
Crypthomeria: 1-10 aprilie; 4-13 octombrie
Ciclamă: 11-20 aprilie; 4-13 octombrie
Nucul: 21-30 aprilie; 24 octombrie-2 noiembrie
Iasomia: 1-14 mai; 3-11 noiembrie
Rozmarinul: 15-24 mai; 12-21 noiembrie
Asparagusul: 25 mai-3 iunie; 22 noiembrie-1 decembrie
Portocalul: 14-23 iunie; 2-11decembrie
Orhideea: 13-23 iunie; 12-21 decembrie
Saxifragă: 21 martie
Feriga: 24 iunie
Lămâiul: 23 septembrie
Hortensia: 21 decembrie
Cum ne influenteaza animalele
Pisicile iau energie de la oameni, dar numai când trebuie şi cât trebui şi sunt capabile să absoarbă energia de care nu aveţi nevoie la un moment dat, determinând vasele sanguine din corpul dumnevoastră să se îngusteze sau să se relaxeze, în funcţie de presiunea arterială pe care o aveţi.
Pisicuţele de culoare neagră iau cam mult din energetica locuinţei.
Pisica este singurul mamifer care, pentru a trăi, are mereu nevoie de o anumită cantitate de energie negativă, având în vedere că le place să stea pe televizor, frigider, computer, maşini de spălat în funcţiune, adică pe aparatura ce iradiază în mediul înconjurător oscilaţii electromagnetice negative. Cu cât mai mare este nivelul acestor oscilaţii, cu atât mai fericită este pisica. Ea rămâne pe locul bolnav până ce nu mai are ce lua de acolo.
Câinii sunt donatori de energie. Ei nu vă iau energia negativă, dar vă suplimentează energia pozitivă. Câinii sunt ca nişte acumulatori vii care, pe măsură ce dau din energia lor, se încarcă imediat cu alta nouă. Dacă pisica este capabilă să anihileze procesele inflamatoare, să înlăture durerea, surescitarea, să normalizeze presiunea arterială, câinele îl ajută pe om să-şi refacă puterile şi să-şi ridice tonusul vital.
Mamiferele şi păsările sunt în majoritate donatori de energie.
Şerpii, broaştele, şopârlele, insectele trebuie evitate.
Peştii înghit energia negativă şi creează un câmp energetic benefic.
Sfaturi importante:
• Tundeţi-vă măcar o dată pe lună vârfurile părului (urmăriţi fazele lunii) pentru că acumulează “murdăria” energetică.
• Ştergeţi des oglinzile din casă.
• În nici un caz nu vă puneţi în dormitor o comodă sau un şifonier din lemn de plop tremurător, ulm, salcie sau stejar! Sau, şi mai rău, din lemn de culoare neagră, după moda din ultimii ani. Aceşti arbori sunt vampiri şi în timpul nopţii vă vor fura toată energia, astfel încât dimineaţa vă veţi trezi cu dureri de cap şi supăraţi pe toată lumea. Mobila din lemn de mesteacăn, tei sau fag este foarte potrivită pentru odihnă.
• Scoicile, coralii, florile uscate absorb energie pentru că sunt ţesuturi moarte. Bibelourile, coarnele de cerb de pe pereţi, blană de urs de pe podea, funcţionează ca aspiratoare de energie.
• Ştergeţi de praf cărţile pe care nu le atinge nimeni cu anii şi aruncaţi lucrurile vechi.

4 comentarii:

 1. Superb articolul.
  Un week-end placut si spornic sa aveti!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna dimineata si bine ati revenit. Weekend placut si plin de bucurii va doresc. Cu stima,

   Ștergere
 2. Vaiiii....Sint foarte dezamagita fiindca orhideele mele,pe care le iubesc sint atit de rele!Nu pot sa le arunc!Ce pot face?Sofi

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna dimineata si bun venit in gradina. Nu cred totusi ca trebuie sa le aruncatimai degraba, evitati sa le tineti in camera in care dormiti. Cu stima,

   Ștergere