marți, 12 martie 2013

Iti multumesc popor roman

Am intrat în posesia ciornei discursului doamnei Mariana Gheorghe, director general PETROM, pe care dorea să-l citească odată cu anunţarea profitului record de aproape 900 milioane de euro înregistrat de companie în anul de criză 2012.
Cum era de aşteptat, discursul pregătit de Mariana Gheorghe nu a fost aprobat de acţionarii OMV, adică de guvernul austriac. Deşi doamna Gheorghe a ameninţat că-şi va da demisia dacă nu va fi lăsată să-l citească aşa cum l-a conceput, a fost refuzată politicos. (Această situaţie internă din PETROM a rămas în coadă de peşte. Vom reveni cu amănunte imediat ce vom afla cum au decurs negocierile.)
Stimaţi cititori, vă ofer pasaje din ciorna discursului cenzurat de patronii OMV:
“Felicitări, popor român, că, în ciuda lăcomiei noastre de a urca preţul benzinei şi motorinei la 6,30 lei/litru, tu ai continuat fără crâcnire să cumperi tone de combustibili de la staţiile noastre!
Îţi mulţumesc, popor român, că ai reuşit, în vremuri de restrişte, să ne produci profit de aproape 900 milioane de euro în 365 de zile! La anul sper că o să mă ajuţi să duc profitul la peste un miliard de euro.
Felicitări, popor român, că nu ai ieşit în stradă ca nenorociţii ăia de bulgari care, în loc să cumpere produse la preţurile oferite de afacerişti veroşi ca noi, dau jos guverne alese democratic!
Felicitări, popor român, că toată vara şi toamna trecută te-ai ocupat cu decapitarea lui Băsescu şi ne-ai lăsat pe noi să ne promovăm tarifele într-o linişte de mormânt. La un moment dat, chiar am crezut că este liniştea dinaintea furtunii, dar, omenos cum eşti, nu ne-ai lovit cu un taifun de proteste.
Îţi mulţumesc, popor român, că nu te-ai dat în lături să mă sprijini în tentativa de a ajuta poporul prieten austriac prin dividendele plătite către OMV sau prin căpuşarea altor servicii prestate de afaceriştii prusaci la PETROM!
Felicitări, popor român, că preferi să urmăreşti tot ce mişcă în războiul dintre Ponta şi Băsescu, iar a doua zi să dai fără crâcnire toţi banii din buzunar pe energie, gaz şi combustibili.
Felicitări, popor român, că eşti un conservator înrăit şi nu vrei în ruptul capului să te transformi din mămăligă în dinamită!
Îţi mulţumesc, popor român, că din banii pe care mi i-ai plătit, am dat - recunosc, cu strângere de inimă - ceva înapoi şi bugetului Guvernului Ponta II, conceput de nemuritorul Gheorghe Gherghina!
Felicitări, popor român, că, mulţumită ţie, PETROM a crescut profitul OMV de la 1,5 la 15%, astfel încât statul austriac să-şi îndestuleze vistieria cu un profit fabulos, în detrimentul celei româneşti! De fapt, 41% din profitul OMV a fost produs din banii tăi, popor român.
Felicitări, popor român, că trăieşti pe un areal plin cu petrol şi nu vrei să profiţi şi tu un pic de pe urma bogăţiei din subsolul ţării tale. Atâta inocenţă rar mi-a fost dat să văd!
Îţi mulţumesc, popor român, că datorită ţie voi primi, pe lângă salariul fabulos pe care îl încasez lună de lună, un bonus de profit cu 7 zerouri în coadă! În euro.
Din motive care ne scapă, Mariana Gheorghe nu a vrut să-i mulţumească public ex-premierului Adrian Năstase pentru că a cerut de la OMV, pentru PETROM, doar 700 de milioane de euro. În schimb, doamna Gheorghe ar fi vrut să încheie discursul astfel:
„Dumnezeu să binecuvânteze România, iar tu, popor, să rămâi docil, să ai putere de muncă şi de cheltuială, pentru ca PETROM să atingă un nou record în 2013!”

5 comentarii:

 1. Eu zic ca ne meritam din plic discursul d-nei Gheorghe.
  Cu varf si indesat!

  RăspundețiȘtergere
 2. Eu n-am reusit sa ma enervez un pic, asa ca m-am enervat mai mult...

  RăspundețiȘtergere
 3. Da....,ce se poate spune! Ca am ajuns"slugi" in tara si in casa noastra! Exemplele pot continua si cu toate companiile instrainate.O zi linistita!

  RăspundețiȘtergere
 4. Problemele sunt mult mai complicate decat se pare sau se comenteaza la TV. Cert este ca daca nu vom face nimic copii nostrii nu au decat sansa sa ajunga sclavi moderni. O seara frumoasa tuturor.

  RăspundețiȘtergere