vineri, 17 ianuarie 2014

Atat de veche si totusi atat de actuala

Va invit la o seara lirica in compania lui Alexandru Vlahuta. Poezia este scrisa in iunie 1881 deci in urma cu peste 130 de ani, dar sa vedeti cat este de actuala.

10 comentarii:

  1. Mare dreptate are Vlahuta ! Si se potriveste si Greciei, nu numai Romaniei ... din pacate suntem guvernati de niste fatarnici ... si tot omul de rand trebuie sa plateasca pentru oalele sparte de ei ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca se potriveste in foarte multe state, problema este ca n-am invatat nimic din istorie. Haita de samsari a trecut peste timp si a ajuns in vremurile noastre cand avem pretentia ca suntem mai scoliti, mai culti si ca am evoluat din toate punctel;e de vedere. Cred ca in mentalitate am ramas tot ca acum 200 de ani. Noapte buna si weekend placut.

      Ștergere
    2. Tu zici ca acum 200 de ani,eu observ ca omul in comportament nu a evoluat deloc,doar tehnologia s-a schimbat,omul doar in kg...

      Ștergere
    3. Cred ca nu ne facem bine niciodata. Desi am citit ca genele se schimba in decursul vietii vad ca informatia genetica transmisa de inaintasi se perpetueaza. O seara linistita.

      Ștergere
  2. Desi le avem scrise, nu stim sa invatam din greseli. Pacat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi, ca popor, nu reactionam decat cand ne ajunge cutitul la os si nici atunci prea tare, doar asa prin reprezentanti asa ca nu stiu daca ne vom mai face bine curand.
      O seara linistita.

      Ștergere
  3. Usturator de actuala!Istoria se repeta de sute de ani!Romanii de rind....., sunt un popor rabdator,poate prea rabdator!!De sute de ani inca ,nu vrem,nu dorim sa ne cerem sau cunoaste drepturile.Nu avem lideri sa ne organizeze in asemenea demersuri(ex.un Cuza,un Vlad Tepes.....)In statele civilizate cei de la virf....., care au gresit intr-un fel in defavoarea poporului si-au dat demisia pe loc,pe cind la noi .....! Spusele inaintasilor ar trebui aduse la lumina pe toate caile si puse chiar in practica.Va doresc un sfirsit de saptamina minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mare dreptate aveti, problema-i ca murim cu dreptatea in mana. Eu am renuntat de mult sa-mi mai bat capul cu politica si ma simt mult mai bine. Weekend linistit cu inspiratie si bucurii.

      Ștergere
  4. Offf,zilele astea tot am citit diverse poezii,citate scrise de diversi inaintasi si sunt dureros de actuale,nimic nu ne-a invatat istoria,foarte trist...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si daca tot n-am invatat nimic de ce mai regretam cand totul se repeta. Suntem o tara de ...( fiecare alege ce doreste ca doar e democratie) care n-avem nici macar dorinta de a ne schimba. Mergem cum bate vantul si cred ca la primul uragan vom disparea de pe harta, incurcam pe prea multa lume. Weekend placut.

      Ștergere