joi, 30 ianuarie 2014

Dupa-atata ninsoare... a aparut o raza de soare



Dupa ce a fost judecat in contumacie pentru acte teroriste, de majoritatea mijloacelor mass media, ingerul fotosintezei s-a hotarat sa -si alunge concurenta si sa-si arate timid, fata. 
Bun venit pe plaiuri bucovinene. Si pentru ca nu sunt individios l-am lasat sa mearga la toata lumea...
Asa ca, a iesit tiptil de dupa copac si a imbratisat cu razele sale intregul oras.


Bucurosi, nevoie mare, de aparitia parintelui spiritual, pinii falnici ii dau binete si-si scutura pletele dalbe.

Intre timp noi tragem o ochiada catre Dealul Cucoarei( Cocorului pentru cei care n-au la indemana dictionarul de regionalisme). Strabunii,  vizitau acest deal ca sa zareasca superbele pasari ce odinioara poposeau in drumul lor in acest loc.
In folclorul local cocorii sunt asemanati cu oamenii ( sunt fiinte inalte, vocalizeaza, sunt sociabili. simbolizand viata indelungata, fericirea, fidelitate in casnicie si dragoste.)

Momentul de reverie a trecut si indreptam obiectivul spre un grup maret de brazi, inca plin de roadele iernii.

Si uite asa, intr-un chip minunat tot orasul  s-a inviorat.

Lampadarele sunt suparate ca au o firma concurenta si s-au hotarat sa mearga la proces pentru "concurenta neloaiala.

Si totusi, sa nu uitam ca imediat vom avea nevoie de gratar si terasa, pana atunci le mai lasam sa hiberneze.

De ce nu m-as legana, daca trece vremea mea. Noaptea scade , ziua creste si Zapada se topeste.

Tare-s mic si necajit. Carnatii s-au terminat si sper ca pana la Pasti sa treaca si omatul asta.

Si  cum nu putem incheia pe o nota pesimista, ne clatim privirea cu o minune de orhidee.
In speranta ca nu mai stati cu ochii in televizor, la cei care merita judecati pentru terorism mediatic si crearea de panica in randul populatiei, va promit ca vom  mai hoinarii prin natura ca sa scapam de stresul stirilor idioate. 
Pana atunci va doresc o seara minunata plina de caldura (Ziua e minunat Soarele dar, cred ca-n noaptea asta o sa inghete si Luna).

30 de comentarii:

  1. Superbe imagini ! Peisajul -de vis !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este foarte frumos peisajuldar, imi pare rau ca n-am reusit pe munte. De acolo privelistea este superba. O seara frumoasa.

      Ștergere
  2. Foarte frumoase peisaje, ati profitat nitel de ziua asta insorita :). Si la noi a fost soare insa a avut dintii tare ascutiti...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai cred ca deocamdata soarele nu-i decat de decor, dar Luna ... sigur e de ger cumplit. O seara cu multa caldura.

      Ștergere
  3. Ce plaiuri minunate! Ce oameni minunati!
    :) O seara frumoasa va doresc !
    Cu mult drag,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Plaiuri ca plaiuri da eu, zau n-am vazut nici un om (glumeam). Sa aveti o seara frumoasa.

      Ștergere
  4. Ce zona frumoasa si ce peisaje. Foarte frumos.
    Eu una nu ma uit la stiri ( nu ma uit in general la tv), asa ca mai astept asemenea postari :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desi traiesc de 26 de ani la Constanta, parca tot muntele mi se pare mai frumos. O sa incerc sa revin la cele gradinaresti ca... de iarna s-a cam saturat lumea. O seara minunata.

      Ștergere
  5. Foarte fain, totul. Pisoiul e o frumusețe. Bucovina nu mai vorbim. Mi-e dor de ea. N-am văzut-o de vreo cinci ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, va astept cu drag cu un vin fiert. Eu am facut azi unul dupa excursia pe deal si-a mers ca uns. Motanu-i al vecinului dar o are pe Dolly prietena de joaca.
      O seara frumoasa

      Ștergere
  6. Uite Vasile, o sa ma extaziez iar chiar daca o sa-mi repeti ca exagerez! Vad aici multa bucurie proaspata de copil cu o noua si fabuloasa jucarie - tare te bucuri de aparatul foto! Si fiindca te bucuri asa de mult de aparat, de tot ce te inconjoara, de cei dragi, de acel colt mirific de natura, pozele exprima sentimente si sunt foarte frumoase si transmit bucurie si frumos! Si asa simt eu cand iti vad pozele si-ti citesc randurile si n-ai ce sa-mi faci! De-acum stiu c-o sa vad aici poze minunate si eu sunt o mare amatoare de poze facute asa, cu tot sufletul!
    Seara linistita si maine o noua zi insorita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara Maria( vezi ca se poate si asa - e chiar mai confortabil... cel putin pentru mine, daca te deranjeaza revenim la limbajul de "tinichea").
      Multumesc mult pentru vizita si aprecieri. Sa sti ca ai dreptate cu pozele, Mos Nicolae mi-a adus un aparat nou si incerc sa vad ce-i poate obiectivul (nu-s inca nici la genunchiul broastei cu fotografia, dar citesc si incerc sa experimentez.)
      Cred ca daca pui putin sentiment si adaugi pasiune poti sa reusesti - eu incerc, pe voi o sa va rog sa-mi spuneti daca reusesc sau nu.
      Inca odata multumesc si te astept cu mare placere.
      O seara minunata.

      Ștergere
  7. Meleaguri frumoase ,ca de altfel toata Scumpa noastra Romanie.Eu zic asa ,ca astia ne imbeata de cap cu TV.Comutam postul acelasi stiri.Parca acum 30-40 de ani nu erau iernile cam tot asa.Dar erau altfel oamenii.Nu depindeam asa de tehnica.Si chiar daca nu erau asa de scoliti,oamenii erau mai educati.Avem sansa si darul de a avea cadou ,4 anotimpuri.Fiind nemultumiti de daruri au inceput sa ni se ia si acum vorbim ca avem numai 2 anotimpuri.Nici bine nu a inceput Frumoasa iarna si ne-am saturat de ia.O seara calduroasa va doresc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata.
      Aveti foarte mare dreptate, avem o tara nemaipomenita, numai ca dupa 89 am inceput sa uitam de ea si s-o lasam de izbeliste si asta datorita unei gasti nesimtite si hraparete pe care, cu buna stiinta am promovat-o( mai mult sau mai putin) in fruntea acestei tarisoare.
      Tehnica este in opinia mea benefica atat timp cat nu-ti stirbeste din omenie, in momentul in care incepem sa ne plangem de cel mai mic nor de ploaie, de prima zapada si un ger mai mare, stam cu mainile in buzunar si asteptam sa intervina autoritatile, tehnica-i de prisos.Sa nu maI vorbim de cohorta de functionarei care stau cu tehnica in fata(cred ca doar s-o stearga de praf) iar eu sunt trimis la 5 ghisee sa-mi platesc o parlita de taxa( si pana la urma eu dau bani, nu cer nimic).
      Anotimpurile vin si pleaca dar noi tot nu invatam nimic - nu perdele de protectie, nu para zapezi, nu o minima rezerva de alimente, apa si medicamente care sa ne scoata din impas pentru 2-3 zile.
      Tin minte ca in 1978 cand eram la liceul militar, timp de 5 zile au fost temperaturi de minus 30 de grade si pentru ca nu functiona nicio masina mergeam pe rand fiecare pluton, cam 5 Km., prin zapada si viscol, si caram painea pentru cantina cu ranita. N-a murit nimeni si nici flamanzi n-am ramas, acum trebuie sa vina roomservices sa le aduca apa si alimente, da-n magazie, in camara sau in beci chiar nu avem nimic.
      Multi nu inteleg ca acesta zapada este painea si mancarea de la vara, macar de-ar fi venit la timp. Dupa seceta din aceasta toamna stratul gros de zapada depus cred ca va reface cat de cat rezerva de apa din sol.
      Dar, cred ca ajunge, iti multumesc pentru vizita si comentariu si-ti urez o zi minunata.

      Ștergere
  8. se poate si la noi o raza de soare? via curier rapid, cu plata ramburs?:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. GATA! s-a rezolvat, vine imediat Fan Curier cu doua oboroace de soare numai ca ... sper sa nu roada cu dintii (ca-i din ala de soi are si dinti) oborocul si sa scape pe drum.
      Soarele ca soarele dar niste Luna la noapte nu vrei? Este asa placut, cum iesi din casa cum iti ingheata instantaneu extremitatile (nas, urechi,degete, etc...)
      Weekend placut

      Ștergere
    2. buna si-o luna, ca-i bonus:) eu iti urez un week-end cat se poate de cald si categoric fara viscol.

      Ștergere
    3. Pai e promotie, bine ca ai fost pe faza ca-i cu reducere de 99,99%. basca Luna - bonus.
      Weekend placut si sa va bucurati de iarna sau mai bine zis de bucuria copiilor ce se bucura de iarna.

      Ștergere
  9. Minunate poze! Toate! :)
    Zona e superbă.
    Nu ştiam că avem şi noi legende cu cocori. (Credeam că doar japonezii, care şi fac origami cu tema asta.)

    Nu în ultimul rând, pisicania care aşteaptă trecerea omătului e o frumuseţe!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vizita si aprecieri. Din scoala am invatat( cand am invatat geografia judetului) despre aceste formatiuni deluroase numite Dealurile Cucoarei (cocorului). Atunci credeam ca-i vorba de barzadar, ne-a explicat profesorul de geografie, ca sunt alta specie, mult mai apreciata si mai rara cel ,putin in zona noastra. Stiu ca, cocorii, sunt simbol national in China. Weekend placut.

      Ștergere
  10. Se vede, ca pozele-s facute cu un aparat nou :) Minunate !
    Dealul Cucoarei ? Chiar poposesc cocorii in imprejurimi ? Mi se pare fantastic, sa poti vedea asa ceva ...
    Multumesc, pentru zapada si soare si pentru caldura cuvintelor !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, danii zona este plina de istorie si legende. Se spune ca Dragos Voda, ajungand in zona, a plecat la vanatoare de bouri( dupa wiki - „bou primordial“.), insotit de catelusa sa Molda care a murit inecata in raul vijelios ce a primit numele cainelui - Moldova, iar mai apoi intreaga zona s-a numit Moldova, iar bourul a devenit simbolul tarisoarei.
      Era o gluma cu moldovenii - De ce-a murit Stefan cel Mare, S-a chinuit sa-i faca pe moldoveni bouri si ei saracii au iesit...boi.
      Da aparatul a venit de Mos Nicolae si e in teste.( si el si detinatorul).
      O seara frumoasa plina de aroma trandafirilor tai minunati, iti doresc.

      Ștergere
    2. Gluma n-o stiam :) Legenda imi amintesc ca am citit-o demult, pe vremea cand invatam istorie la scoala. Am vizitat nordul Moldovei de trei ori, dar in vremurile dinainte de revolutie ... macar de-as mai ajunge o data, mi-ar place sa vada si baietii manastirile si padurile ...
      O sa incerc sa te ajut comentand la pozele pe care le postezi. Dar sunt sigura, ca schimbarea va veni pe masura ce tu te vei obisnui cu aparatul. Distractie placuta la fotografiat si o saptamana reusita, Vasile !

      Ștergere
    3. Multumesc pentru ajutor, sper sa reusesc sa vad cu obiectivul ceea ce vad cu ochii - stiu ca trebuie foarte multa munca si rabdare dar sunt perseverent si continui. Multumesc de urari, cum se dezmorteste putin vreau sa urc pe munte si sa surprind cateva imagini mai deosebite cu " panorama orasului". O seara frumoasa si o saptamana minunata sa ai.

      Ștergere
  11. I pay ɑ viѕait each day some websites and information sites to гeaԀ
    posts, but this weblog presеnts ualіty based articles.

    Feel free tto surf to my blog - personal loaո agrеement ()

    RăspundețiȘtergere
  12. Thanks for your visit and appreciation. You're welcome anytime will be happy to go into my garden.
    I will visit your blog

    RăspundețiȘtergere
  13. This is very interesting, You're a very skilled blogger.
    I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your fantastic post.
    Also, I have shared your web site in my social networks!


    Feel free to surf to my homepage; bästa casino bonus gratis pengar

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I'm glad that what I post is to your liking. Thank you for your visit and appreciation and you're welcome whenever you visit my garden. Have a wonderful day.

      Ștergere