sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Lista mea de lectura pentru Ianuarie si Februarie

Luna Decembrie a fost pentru mine o luna agitata, plina de evenimente mai mult sau mai putin placute. 
Dar, cum de obicei, nu ramanem decat cu amintirile frumoase si incercam sa dam uitarii cat mai repede evenimentele nefericite si eu incerc sa-mi amintesc acum numai de bucuriile pe care le-am avut in aceasta luna si, cea mai mare bucurie au fost cadourile primite.
Cei doi Mosi Mos Nicolae si Craciun , darnici si buni, a venit cu tolba ( sau coletul de la Elefant.ro) plina de carti despre gradinarit si plante.
Cum in gradina nu este prea multa activitate in lunile Ianuarie si Februarie, mai ales ca nu sunt la Valcea, voi incerca sa am o perioada de odihna activa si lectura de informare.
Iata cateva dintre cartile pe care le-am primit, pe care intentionez sa le citesc si de ce nu sa va impartasesc cele lecturate.
Astazi va delectez doar cu imagini urmand ca, dupa lectura sa vedem ce putem aplica in gradinile noastre.

Bucuria acestei ierni - cadourile de la Mos Nicolae Craciun si Sfantul Vasile

Cartea pe care mi-am doti-o de mult

Sfaturi de la o profesionista


Ghid de cunoastere, recunoastere si cultivare a celor mai cunoscute plante de balcon si gradina

Doua carti pragmatice cu aplicabilitate imediata



Cum frumusetea gradinii trebuie imortalizata nu strica si putina lectura de initiere in tainele fotografiei.

Trei dintre renumitele carti scrise de expertul in gradinarit Dr. Hessayon , unele dintre cele mai bine vandute carti de gradinarit pe plan mondial

Un ghid util pentru cultivarea organica a plantelor cu sfaturi de utilizare atat in gastronomie cat si in afectiunile medicale a plantelor din gradina

In acest an mi-am propus sa ma ocup putin si de sufletelul meu si sper sa incep cu eliminarea obiceiurilor nocive asa ca am cautat un suport in sfaturile specialistilor. O sa va povestesc rezultatele dupa lectura.


 
Si nu in ultimul rand doua dintre cartile ce ne invata notiuni de baza in proiectarea si designul atractiv al gradinilor noastre.

10 comentarii:

  1. Oho, darnic Mosii! Chiar aveti de citit!
    Sa aveti mult spor si voie buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos, sper sa pot face cat de curand o scurta recenzie pentru cititorii fideli ai blogului. O seara minunata si sarbatori de Boboteaza fericite. Cu stima,

    RăspundețiȘtergere
  3. Mamă, ce de cărţi... lectură plăcută! Am şi eu ghidurile de cultivare a plantelor de interior scrise de Dr. Hessayon şi le recomand, sunt foarte bune. Ghidul de fotografie digitală trebuie să fie foarte interesant (mai ales că m-am pricopsit şi eu de curând cu un aparat foto, ce-i drept, foarte simplu, nu cred că poate face el prea multe).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vizita si aprecieri. Va admir si va respect pentru munca pe care o faceti ca sa ne aduceti imaginea lumii gradinilor pe un blog romanesc. Va lecturez de cand aveati gradina9noua si cred ca pasiunea dumneavoastra pentru plante si desing depaseste nivelul la care ma aflu eu dar incerc sa inteleg temele si tendintele in aceasta arta a gradinaritului si va rog sa ma credeti ca nu sunt un... "probabil maine veti avea o scama " dar,,, ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place. Referitor la ghidul de fotografie l-am comandat pentru faptul ca, de sfantul Vasile am primit un aparat foto compact Fujifilm S4300 si cred ca e bine sa ma intruiesc putin in domeniul fotografiei. Cel putin in domeniul cunostintelor de baza - de formatie sunt militar ( granicer) - devenit prin lege politist de frontiera- asa ca nu am avut printre preocupari fotografia - o distinsa arta ce necesita un minim de cunostinte - dar, dupa ce am fost pensionat m-am ocupat de gradinarit si cred ca cele mai frumoase momente (atat din gradina cat mai ales din viata) merita imortalizate. Si sa nu uitam ca o imagine valoreaza cat 1000 de cuvinte. Dupa ce o voi citi, sigur voi fi in masura sa va spun daca-si merita, sau nu, banii. la fel ca si celelalte carti pe care cu drag le-am cumparat sau primit. O seara minunata va doresc si va astept cu drag pentru noi comentarii, dar mai ales criticii sau sfaturi.

      Ștergere
  4. Am scris şi eu un comentariu , dar cred că nu l-am trimis sau cine ştie pe ce buton am apăsat. :)

    Ziceam că am primit şi eu Grădina bucătarului rafinat şi că are ceva informaţii, dar doar orientative. Îţi dă idei de subiecte, dar apoi trebuie să te documentezi asupra lor.
    Oricum, e bună că te inspiră când o citeşti.
    Aş fi preferat să aibă poze mai puţine şi informaţii mai multe.

    Aşteptăm impresiile, spor la lectură!
    Multe dintre titluri par să fie foarte interesante.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vizita si sfaturi. N-am citit cartea si nu-mi pot exprima o parere dar sunt sigur ca-si merita banii. Voi incerca sa fac cate o succinta prezentare fiecarei lucrari( asta in limita timpului disponibil) si sper ca atuinci sa avem mai multe subiecte de conversatie. Imi place blogul dumneavoastra mai ales ca face parte din ceea ce am gandit eu initial sa fie un blog pentru incepatorii in "arta" gradinaritului.
      O seara frumoasa si va astept cu drag pentru sugestii, comentarii, sfaturi dar mai ales critici ( omul din greseli invata si nu avem o viata atat de lunga incat sa facem toate greselile posibile incat sa invatam suficient pentru a devenii "artizani" ai gradinaritului.
      Cu stima si respect,

      Ștergere
  5. Am si eu trei carti din lista :) Pe prima o s-o am in vedere ( in vacante mereu trec prin librariile Timisoarei ), e un titlu foarte atragator si pare utila pentru timpurile ce vin. Macar de-am putea sa ne adaptam schimbarilor ...
    Spor la citit si o saptamana buna !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vizita si comentariu, sper sa reusesc sa citesc cat mai mult si sa si prezint succint cartile ca amicii mei gradibnari sa-si faca o imagine si sa aprecieze/ sau nu calitatea si cantitatea de informatie pe care o are fiecare lucrare. O seara linistita va doresc. Cu stima,

      Ștergere
  6. Apreciez foarte tare continua dumneavoastra instruire. As avea nevoie de o recomandare de carte, 2-3 carti cat mai complete despre gradina de legume, legume ecologice. Nu imi permit sa investesc la intamplare, si imi place sa citesc pe formatul clasic, de hartie. Multumesc frumos!

    RăspundeţiȘtergere

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua si multumiri pentru vizita si aprecieri. Nu trebuie sa faceti prea mari investitii daca cititi cartile traduse si publicate gratuit de editura TEI de aici( http://cartidintei.wordpress.com/) si sa cautati cartea lui Heintz Erven - Paradisul meu. Cred ca sunt suficiente pentru un inceput de succes. O zi minunata.

      Ștergere