Dacã
aveţi posibilitatea, plantaţi o viţă de vie în grădina voastră
Aceasta este ultima noutate in medicina, care se pare ca lupta efectiv
impotriva cancerului. Vinul este un produs miraculos, care distruge celulele canceroase.
El este de 10.000 de ori mai
puternic decat chimioterapia.
De ce nu suntem la curent cu
acest fapt? Pentru ca exista laboratoare
interesate de fabricarea unei variante sintetice, ce le-ar aduce imense
beneficii.
Gustul vinului este agreabil
si nu produce efectele oribile ale chimioterapiei.
Puteti sa consumati fructele
in maniere diferite: sã mancaţi pulpele, sa faceti suc, bauturi, serbet, patiserii
etc. I se atribuie multe virtuti, dar cea mai interesanta consta in efectul
produs asupra chisturilor si tumorilor.
Unii afirma ca este foarte
eficient in toate tipurile de cancer.
Se considera, de asemenea,
ca este un agent antimicrobian cu spectru larg, care tine sub control
infectiile bacteriene si cu ciuperci, eficace contra parazitilor interni si a
viermilor, regularizator al tensiunii arteriale, antidepresiv si adjuvant in
bolile de nervi.
În
Elveţia, unele terenuri au fost date în circuitul agricol, special pentru
cultivarea viţei de vie.Elvetia, tara
farmaceuticelor, a constatat ca e mai bine sa fie consumat in mod moderat
vinul, nu medicamente ucigatoare.
Sursa acestei informatii este interesanta. Ea provine de la unul dintre cei mai mari fabricanti de medicamente din
lume, care afirma ca, dupa mai mult de 20 de incercari efectuate in laborator
dupa 1970, extrasele au relevat ca vinul distruge celulele maligne din 12
tipuri de cancer, incluzandu-le pe cel de colon, de san, de prostata, plaman,
pancreas...
Componentele vitei de vie au demonstrat ca actioneaza de 10.000 de ori
mai bine decat produsul Adriamycin, un drog chimioterapeutic utilizat in mod
obisnuit in intreaga lume in scopul incetinirii cresterii celulelor canceroase.
Uimitor este si faptul ca acest tip de terapie, completata si cu extract
de lamaie, nu doar distruge celulele maligne canceroase, dar nici nu afecteaza
celulele sanatoase!
Institutul de Stiinte
Medicale, Les Breuleux, Elvetia
Uleiul din
sâmburi de struguri
Se gaseste in
supermarketuri.
Planta are un nume cu
adevarat predestinat ca elixir de sanatate: "vita de vie", izvor al
vietii.
Prima vie a fost cultivata -
se pare - acum nu mai putin de 10.000 de ani si, de atunci, din negurile
preistoriei si pana acum, oamenii a dezvoltat pană la nivel de arta cultivarea
strugurilor si transformarea lor in vin. Iar virtutile terapeutice ale strugurilor
sunt cunoscute si folosite de mii de ani. Pana de curand, s-a crezut chiar ca,
in acest domeniu, nu mai pot aparea noutati absolute.
Aceasta, pana cand atentia
cercetatorilor s-a indreptat asupra a ceea ce se arunca din struguri: samburii.
Mai intai, acestia au provocat o mica revolutie in industria alimentara, pentru
ca apoi sa inceapa o adevarata "cariera" in domeniul medical.
"De vina" este
uleiul extras din acesti samburi cu proprietati terapeutice exceptionale.
Un campion al anti-imbatranirii
Desi vita de vie este
cultivata de mii de ani, extractia uleiului din seminte este de data recenta,
aspect datorat dificultatilor tehnologice de obtinere.
Initial, a fost fabricat
doar in Franta si in Italia si a fost utilizat strict in alimentatie. Apoi a fost
utilizat extern, in cosmetica, pentru ca este usor resorbit de piele, pe care o
inmoaie si o intinde.
Abia la urma a fost luat in
vizor si de industria farmaceutica.
Uleiul de samburi de
struguri contine cantitati insemnate de vitamina E si vitamina F, precum si
unele minerale: zinc, cupru, seleniu.
Dar, mai presus de toate,
contine asa-numitele procianidine (prescurtat Opc), care sunt un agent
anti-imbatranire de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai
puternic decat vitamina C.
Mai contine substante care
ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange si a inimii, catalizeaza
actiunea unor vitamine in corp, ajuta la inhibarea reactiilor alergice. Cu alte
cuvinte, un nou medicament natural s-a nascut de curand.
Sa vedem, in cele ce urmeaza,
cum trebuie folosit.
Cateva precizari
Cand vorbim despre efectele
terapeutice, ne raportam la uleiul de struguri obtinut prin presare la rece.
Mai exista un ulei rafinat
din samburi de struguri, care se obtine la temperaturi mari, cand sunt distruse,
practic, toate substantele active din punct de vedere terapeutic si care,
evident, nu este recomandat in vindecare.
Uleiul presat la rece din
samburi de struguri il gasim, in present, in marile supermarketuri, in
raioanele cu uleiuri de import.
Intern, acest ulei se
administreaza in primul rand prin alimentatie, fiind un excelent adaos in
salate, sosuri, in diferitele feluri de mancare ce nu presupun prepararea la
foc.
Este absolut necesar sa
evitam prajirea sau fierberea acestui ulei, pentru ca incalzirea la peste 50 de
grade Celsius duce la alterarea proprietatilor terapeutice.
Doza zilnica de ulei este de
25-45 de grame, adica 2-4 linguri pe zi, care se pot consuma ca atare sau in
hrana.
Extern este folosit ca
solutie de masaj pentru piele, pe care o hraneste, previne uscarea sa, ajuta la
mentinerea tineretii si a elasticitatii naturale.
Uleiul de struguri
O pavăză împotriva bolii
Bolile vasculare
- Folosirea constanta a
uleiului de samburi de struguri in salate, care vor fi consumate zilnic, este
suficienta pentru evitarea unor boli vasculare, cum ar fi arterioscleroza,
fragilitatea vasculara sau arterita. Aceasta pentru ca uleiul de struguri contine
substante (asa-numitele grasimi nesaturate) care ajuta la mentinerea tineretii
si elasticitatii vasculare, precum si substante care impiedica procesele
degenerative ale vaselor de sange.
Bolile de inimă
- Se consuma zilnic doua
linguri din acest ulei, care este recomandat in mod special persoanelor care au
avut sau au o dieta cu multa carne si preparate din carne, cu prajeli sau alte
grasimi "rele", cum ar fi cele din margarina sau din uleiurile
rafinate.
Acest ulei previne ischemia
cardiaca, precum si tulburari circulatorii cum ar fi hipertensiunea si
tensiunea arteriala oscilanta.
Tumorile benigne
- Studii de data recenta
arata ca anumite substante continute in samburii de struguri impiedica
dezvoltarea unor formatiuni tumorale benigne, cum ar fi chisturile ovariene,
fibroamele uterine, adenoamele si adenofibroamele mamare.
Femeile cu asemenea
predispozitii ar fi bine sa faca de 4-6 ori pe an cure de cate 28 de zile in
care sa consume ulei de samburi de struguri, cate 20-30 de ml zilnic.
Infecţiile diverse
- Substantele active din
acest ulei actioneaza ca stimulent imunitar pe mai multe cai: catalizeaza
actiunea vitaminei C in organism, favorizeaza producerea de celule
imunocompetente si le activeaza pe cele existente. Mai ales in perioadele reci
ale anului, cand sistemul natural de aparare al organismului este cel mai
incercat, se recomandă consumarea uleiului de samburi de struguri, minimum 30
de grame zilnic.
Alzheimer
- La persoanele din zonele
in care se consuma deja acest ulei de cateva decenii (Franta si Italia) s-a
observat, pe langa reducerea ratei bolilor cardiovasculare, o mult mai buna
functionare a sistemului nervos.
Se pare ca substantele
antioxidante din samburii de struguri sunt foarte eficiente in oprirea
proceselor degenerative ce afecteaza creierul la persoanele in varsta.
Studiile pentru izolarea
unei substante active care sa previna aceasta cumplita boala sunt in plina
desfasurare, insa pana atunci, un lucru este sigur: consumul de ulei de seminte
de struguri este printre cele mai bune antidoturi impotriva bolii Alzheimer.
Afecţiuni dermatologice
- Se recomanda atat consumul
intern, cat si masajul pe piele cu acest ulei.
Bogat in vitamina E, este un
elixir pentru mentinerea tineretii pielii, dar si pentru prevenirea unor
afectiuni dermatologice (cheratoze, psoriazis, depigmentari etc.).
Masajul facut dupa baie cu
lei de samburi de struguri impiedica pierderea apei (mentinand hidratarea
pielii), da stralucire si finete epidermei, intarziindu-i imbatranirea.
Colesterol
- In 1993 a fost prezentat
la conferinta anuala a "Colegiului stiintific de Cardiologie din Statele
Unite" un studiu pe 56 de pacienti, barbati si femei, care aveau valori
ridicate ale colesterolului.
Consumand zilnic cate 43 de
grame de ulei de seminte de struguri, acestia si-au redus cu 15,6 % nivelul
colesterolului din sange in doar 3 (!) saptamani.
In prezent, uleiul de
samburi de struguri este considerat cel mai bun medicament-aliment pentru
scaderea si mentinerea la cote normale a nivelului colesterolului.
Varice şi hemoroizi
- Consumul zilnic al acestui
ulei previne aparitia dilatatiilor venoase anormale si, mai mult, poate micsora
venele varicoase.
Se consuma in salate de
cruditati, cate 3-4 linguri pe zi, tratamentul fiind pe termen lung (minimum un
an).
Este recomandat si pentru
tratarea umflarii picioarelor si a senzatiei de greutate in picioare.
Arteroscleroza
- Uleiul de samburi de
struguri ofera peretilor arterelor o protectie exceptionala la depunerile de
colesterol.
Este mentionata folosirea cu
succes si in arterita obliteranta, unde administrarea sa a ameliorat usor
fluxul sanguin si, in timp, a redus crampele specifice (mai ales cele
nocturne). Pentru obtinerea acestor efecte, se fac cure de lunga durata (macar
1 an), cu acest ulei presat la rece, din care se administreaza minimum 20 de
grame zilnic.
Fragilitatea capilară şi fragilitatea vasculară în
general
- Substantele din semintele
de struguri au o actiune antioxidanta puternica, asigurand o protectie a
celulelor din compozitia peretilor vaselor de sange la actiunea radicalilor
liberi si mentinand sau restabilind in buna masura elasticitatea vaselor
sanguine.
O cura de sase luni, in care
se consuma zilnic 3-4 linguri din acest ulei, duce la reducerea semnificativa a
suprafetelor cu echimoze produse de fragilitatea capilara si previne
accidentele vasculare (eventual recidiva acestora).
Deficienţe imunitare
- Semintele de struguri
contin substante cum ar fi zincul, cuprul, seleniul, vitamina E si
procianidinele, care sunt cei mai puternici inamici ai radicalilor liberi,
contribuind astfel la cresterea imunitatii organismului.
O cura cu 25 de grame de
ulei de struguri pe zi, mentinuta minimum o luna, ajuta la marirea rezistentei
organismului la factorii infectiosi.
Artrita (reumatismul)
- Cei care sufera deja de
artrita pot constata, consumand acest ulei, o reducere in timp a durerilor
datorate inflamatiilor.
Aceasta, pentru ca semintele
de struguri contin substante care mentin sanatatea tesuturilor din compozitia
articulatiilor, precum si antiinflamatoare naturale.
Se consuma salate cu ulei de
samburi de struguri (minimum 3 linguri zilnic), in cure de 2-3 luni.
Alergie
- Este utilizat si in
tratarea alergiilor, deoarece blocheaza enzimele care produc histaminele
(substante naturale din corpul uman care determina aparitia reactiilor
alergice).
Se fac cure de cate 2-3
luni, in care se consuma cate 30 ml din acest ulei, zilnic.
In caz de criza alergica,
administrarea uleiului eficientizeaza, intre altele, actiunea vitaminei C, care
este folosita in toate tratamentele anti-alergice.
Îmbătrânirea
- Uleiul de seminte de
struguri nu poate, bineinteles, opri complet procesul de imbatranire al
tesuturilor, dar poate prelungi mult tineretea biologica.
La femei, ajuta la
mentinerea echilibrulul hormonal, previne aparitia menopauzei premature, precum
si a unor fenomene cum ar fi uscarea pielii, aparitia pilozitatilor in exces,
estomparea caracterelor secundare feminine.
La barbati, previne
impotenta vasculara.
La ambele sexe, previne si
combate Alzheimerul, reumatismul degenerativ, problemele cardiace.
Se consuma, zilnic, minimum
30 de grame, in salate de cruditati (care ii potenteaza efectul).
Vedere obosită
- Mai multe studii arata ca
acest ulei imbunatateste vederea, facand ca vasele de sange din ochi sa
functioneze mai eficient.
Se recomanda mai ales
persoanelor la care tulburarile de vedere apar odata cu varsta sau pe fondul
unor probleme circulatorii.
Se recomanda in paralel si
curele cu struguri negri, consumati ca atare, pigmentii din coaja acestora
ajutand si ei la ameliorarea vederii, inclusiv a celei nocturne.
Boli care se tratează extern cu uleiul de sâmburi de
struguri
Piele uscata si sensibila la frig
- La zece minute dupa baie,
se maseaza intreg corpul, mai ales membrele, cu ulei de samburi de struguri.
Tratamentul se face sase
saptamani la rand, mai ales in perioadele friguroase.
Piele cu tendinţă de îmbătrânire
- Uleiul de struguri
penetreaza rapid epiderma, nelasand senzatia de piele grasa si protejand in
schimb pielea de vant si de soare.
Datorita continutului sau
ridicat de acid linoleic, care este repede incorporat in piele, reduce
pierderea de apa din epiderma si restabileste elasticitatea pielii.
Se
foloseste, de asemenea, dupa baie, pentru masaj.
Ten uscat
- O
data la trei zile, se maseaza obrajii, pometii, fruntea si gatul, cu ulei de
samburi de struguri.
Are efecte de protectie,
mentine hidratarea si impiedica formarea ridurilor.
Contraindicaţii...
Intern, nu se cunosc
contraindicatii la administrarea acestui ulei, cu conditia sa nu fie preparat
termic si sa nu fie depasita perioada de valabilitate inscrisa pe ambalaj.
Extern, va fi evitata
folosirea sa pe portiunile cu piele grasa, seboreica, putând, în aceste cazuri
sa produca reactii cutanate locale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu