Zilele trecute am primit prin email acest material deosebit de interesant care, cred ca merita citit. Pe site-ul oficial am gasit aceste referinte
A fost infiintata in anul 1990 si s-a impus pe piata romaneasca drept unul din principalii furnizori de produse naturale din Romania.
Aflat permanent in proces de imbunatatire, Hofigal produce si comercializeaza o gama larga de produse din plante medicinale si aromatice, medicamente, suplimente alimentare, cosmetice si substante farmaceutice active, sub forma de: comprimate obisnuite, comprimate acoperite, capsule cu continut solid, capsule cu continut lichid (acoperite sau neacoperite), solutii de uz intern si extern, multi si monodoze, ovule, supozitoare, creme, geluri.Toate liniile de fabricatie indeplinesc cerintele G.M.P (Good Manufacturing Practice & Buna practica de fabricatie) si laboratoarele de control al calitatii fizico-chimic si microbiologic indeplinesc cerintele prevazute in Farmacopeea Europeana si alte farmacopei de circulatie internationala. Hofigal este o companie remarcabila pentru atentia deosebita si rezultatele unei activitati concentrate de cercetare si dezvoltare.
In anul 2003 HOFIGAL a deschis Centrul de Terapie Naturala "ALEXANDRA" la BREAZA / Prahova, intr-un climat montan situat pe soseaua catre Sinaia-Busteni-Predeal. Intr-o regiune splendida cu izvoare naturale si aer proaspat, departe de poluarea marilor orase, exista posibilitatea refacerii starii de sanatate si buna dispozitie prin respect pentru NATURA si remediile sale miraculoase.
In anul 2006, HOFIGAL a deschis Centrul medical "HOFIMED" in Bucuresti. La acest centru, se folosesc in special metode de diagnostic si tratament care contribuie la stimularea fortelor proprii de refacere si autovindecare a organismului si care nu produc reactii adverse. Prin aceste metode se incearca tratarea omului bolnav si nu a bolii.
Produsele Hofigal includ tot ce natura are mai bun de oferit!Pentru a tine sub control calitatea si siguranta produsului oferit consumatorului, asiguram obtinerea a 85% din materiile prime active de origine vegetala direct din culturile proprii. O dovada in acest sens o constituie faptul ca suntem in ultimul an de conversie de la agricultura clasica la cea ecologica.
Intr-un permanent proces de imbunatatire prin studii si cercetari laborioase de noi asocieri optime a componentelor naturale, compania noastra ofera intotdeauna produse naturale de calitate, sigure, fabricate in respect pentru mediu si realizate cu un personal sanatos, care corespund in totalitate legislatiei internationale pe aceste domenii.
Si acesta este interviul
Ştefan Manea (Hofigal):
Suntem ţara cu cel mai
bun pământ. Dar nu ştim să-l preţuim!
Cercetarea şi
dezvoltarea nu poţi s-o faci de unul singur
● Primul produs
enzimativ din lume din usturoi, praz şi nap
● Nu mai produc decât
produse pe bază de materie primă pe care mi-o fabric singur
● Ne-am înfiinţat o
întreprindere nouă care se numeşte Aromaplant
● Ştirul şi napul sunt
declarate de ruşi plante de interes naţional pentru sănătatea poporului
● Fiecare tip de
celulă din plante corespunde uneia din organismul uman ● În viitorii 40 – 50 de
ani, dacă stăpânim enzimele vom stăpâni lumea
- V-aş ruga să ne
spuneţi câteva lucruri legate de modul în care brandul Hofigal face faţă
dificultăţilor cu care se confruntă piaţa românească.
- Eu pot să spun
următorul lucru: că Hofigal în momentul de faţă şi-a creat un nume mai
ales prin activitatea de cercetare. În afară de noi nu mai este nici o altă
firmă şi fac cofinanţări. Eu în fiecare an am avut între 12 şi 14 firme pe care
le-am cofinanţat. Cineva mă întreba, la un moment dat: ai făcut socoteala câţi
bani ai dat la cofinanţare?! Niciodată. Aş fi cumpărat vreo 250 apartamente.
Dar nu asta e problema. Problema este că din cercetarea pe care o facem noi
avem foarte multe brevete. Nu există an în care să nu participăm la concursuri
de inventică internaţionale, Bruxelles, Geneva, la Londra, peste tot şi nu a
fost nici un an în care să nu luăm unu, două premii – medalii de aur – pentru
produsele noastre. Peste 80 la sută din produsele pe care le avem sunt din
proprietate privată. Cum am făcut acest lucru? Am luat o serie de oameni cu
experienţă, din Institutul de cercetări chimico farmaceutice, inclusiv oameni
cu care am lucrat înainte şi am avut o politică pe care o am şi acum, pe toţi
care au venit încoace după facultate, i-am obligat să-şi ia doctoratele cu o
temă sau alta din domeniul în care lucrăm şi astfel i-am obligat să se pună la
curent cu tot ce este nou şi să ştie absolut toate noutăţile din domeniu. Şi cu
acest lucru am reuşit să-i determin să facă meserie din pasiune. Nu poţi să
avansezi, fără pasiune. Eu, în momentul de faţă am şi muncitori foarte mulţi
cărora le-am spus să facă pasiune şi, aproape incredibil tineri care au brevete
pe tehnologii cumpărate din afară. V-aş da un singur exemplu: am cumpărat anul
trecut o instalaţie de capsule gelatinoase din China, care se vând şi pe plan
mondial. Ei bine, eu am reuşit cu ei, cu muncitorii şi mecanicii respectivi, ca
aceste capsule gelatinoase intercalând un utilaj – o moară coloidală – să putem
introduce în ele şi produse solide în uleiurile respective. O chestiune pe care
nu o are nimeni pe plan mondial. Este o premieră făcută cu oamenii de aici. Dar,
cu aceşti oameni care sunt de valoare. Am încercat să îi formez să fie ca o
familie. Cercetarea aşa e. Cercetarea şi dezvoltarea nu poţi s-o faci de unul
singur. Am făcut aceste colective pe temele de cercetare pe care le avem cu
statul. Şi avem şi teme internaţionale. De exemplu, o temă foarte interesantă
pe care o avem cu Turcia, cu Iugoslavia, cu Polonia şi Ungaria. O temă despre
care, aparent, poţi să spui: a, ce e aşa de important? E vorba de reziduurile
care cad de pe blănurile animalelor. Acele reziduuri sunt de o valoare
extraordinară dacă ştii să le valorifici. Unele din ele sunt sisteme
enzimatice, altele sunt produse valoroase din toate punctele de vedere.
Am trecut să dezvoltăm
ştiinţe pe care nici măcar nu le-am băgat în programa de învăţământ. De
exemplu, în medicină. La noi, la Medicină nu se învaţă aromoterapia,
enzimologia, gemoterapia. Or am înfiinţat secţie de enzimologie şi anul
acesta am scos primul produs enzimatic recunoscut care rezolvă nişte treburi cu
totul deosebite. Respectiv, rezolvă
colesterolul, trigliceridele, tensiunea, glicemia, produs care nu are nici o
toxicitate.
Şi dacă vă spun materiile
prime din care e făcut o să zâmbiţi: usturoi, praz şi nap! Şi am oameni care
sunt interesaţi în mod deosebit să cumpere produsul pentru că aici toată
tehnologia de a obţine aceste enzime are un secret. Sunt oameni din afară care
ar vrea să îl transforme în medicament ca să-l folosească ei. Şi, de exemplu, sunt
două ţări care cumpără produsul de la mine şi se vinde cu de 14-15 ori preţul
pentru că problema… este palpabilă.
Problema
colesterolului: sunt o grămadă de medicamente care au efecte
benefice momentan, dar efecte toxice pe durată lungă, extrem de periculoase. Cercetări
făcute acum de englezi arată că orice medicament luat pentru colesterol
este o otravă. Să vă explic pe scurt: colestorolul este numit de noi
bun şi rău. Colesterolul este fabricat de către ficat 85%. Restul
de 15% vine din afară, din grăsimi, din ce mâncăm. Dacă eu încerc să
reduc acest colesterol, cel bun este căruţaşul care cară prin sânge materiile
prime la celule, cel rău care se depune pe vase este cel din care se formează
membranele celulare, noile celule care se nasc. Şi cantitatea de
colesterol pe care eu o am este calculată de partea aia de creier şi ea este
calculată în funcţie de câte celule îţi mor în organism.
Dacă tu umbli la ficat
şi cauţi să rezolvi problemele astea nu faci altceva decât să îţi accelerezi
procesul de îmbătrânire. Adică este o chestie complet nouă pe plan
mondial. În acest mod eu nu umblu pe organ, umblu pe ficat şi îl determin să
fabrice şi noile celule care îi trebuie şi să-mi rămână colesterolul care este
strict necesar. În trei-patru luni de zile am avut oameni care aveau
colesterolul 280 şi au ajuns la 170, în limita strict necesară cu acest produs.
De asta am spus de
enzimologie căci în afară de chinezi, ruşi, americani, în toată Europa
nu mai există nimeni care să producă produse pe bază de enzime.
Suntem singurii „obraznici” dacă vreţi – pentru că aşa mi s-a spus la un
congres: ceea ce vreţi dvs. este obrăznicie. Adică avem această chestiune, avem
oameni şi copii pe care i-am format. Şi îi vom forma în continuare. Şi tineri
şi bătrâni. Avem oameni şi de peste 80 de ani care lucrează, dar iau şi tineri,
obligându-i să înveţe, să facă doctoratul, masteratul, îi oblig să înveţe
pentru a duce mai departe. Asta este una din căile mele de lucru cu care mă
menţin cu produse noi.
Al
doilea lucru pe care l-am considerat strict necesar: eu nu mai produc
decât produse pe bază de materie primă pe care mi-o fabric singur, bio şi
ecologică. Pentru că cercetările de pe plan mondial şi în mod deosebit…
aici pot să spun că ruşii sunt foarte avansaţi chiar faţă de chinezi. Ruşii au
cercetări speciale pentru aşa ceva. Un exemplu vă dau: ruşii au un
institut special de cercetări care se ocupă numai de spirulină. O algă.
Dar este alga completă pentru viaţă. Este alga cu care a plecat Gagarin în
Cosmos, hrana pentru cosmonauţi, hrana pentru cei care lucrează în subteran,
este hrana care îţi asigură absolut tot. Aici am şi un brevet făcut în mod
deosebit cu Republica Moldova, profesorul Şelaru din Chişinău. Şi vreau să vă
spun un lucru care nu ştiu cât se ştie la noi. Pe moldovenii din Republica
Moldova noi îi tratăm aşa, ca pe nişte rude mai sărace, dar sunt mai deştepţi
decât noi. Pentru că puţină lume ştie că fostul imperiu sovietic a vrut să facă
arma bacteriologică şi a făcut toate cercetările la Chişinău şi, de aceea
chimia era la cel mai înalt nivel. Toate ştiinţele naturale, acest centru avea
studenţi, la un moment dat, din peste 120 de oraşe din toate ţările lumii. După
revoluţie am făcut, imediat ce mi s-a permis, o primă întreprindere la Chişinău
cu spirulina. Atunci am brevetat… am şi acum în seră fişa mea. Ruşii, aceşti
moldoveni „ai noştri”, s-au ocupat de cercetarea asta foarte avansată şi partea
de bio-chimie m-a ajutat foarte mult şi pot să spun că nivelul lor ştiinţific
era mult peste ce aveam noi în ţară. Şi am profitat de treaba asta. Cercetarea
pe care am făcut-o cu ei a continuat pe un drum pe care, asta vreau să-l
accentuez şi anume ce se întâmplă cu plantele, cu algele, cu tot ce este verde
dacă foloseşti insecticide, ierbicide.
O cercetare pe care ei
o demonstrează astăzi: au ajuns la nişte treburi practice deosebite. Armurariul
este materia primă pentru silimarină (pentru o mulţime de utilizări).
Silimarina de sinteză este una din cele patru componente. Silimarina de sinteză
are o activitate de 5% faţă de silimarina naturală formată din toate
componentele. Dacă această plantă este crescută cu un azotat de amoniu, ca
îngrăşământ, se transformă şi se obţin nişte aminosilighine extrem de toxice. Şi
dintr-un produs sănătos faci o otravă în toată regula. Foarte multe din
produsele zise naturale compromit calitatea.
Acum între Turnu-Măgurele şi Alexandria, la
Furculeşti ne-am înfiinţat o întreprindere nouă care se numeşte Aromaplant şi
avem peste 300 ha de pământ unde ne facem culturile, aproape 200 ha sunt
transformate în terenuri bio, autorizate de Ministerul Agriculturii şi
internaţional de firma italiană care se ocupă în toată Europa de aşa ceva.
Aici iarăşi vă spun despre o cercetare comună cu ruşii. Am
găsit o plantă care poate transforma într-un an un teren otrăvit într-unul bio.
Se cheamă ştirul. Ăla pe care noi nu dăm doi bani pe el şi cu
care ţăranul român creştea porcii. Amarand – denumirea sa din greacă
care înseamnă „învinge tot” – este un dar al lui Dumnezeu care face următoarele
chestiuni: poţi să o pui în orice fel de pământ că nu-ţi iese la suprafaţă
decât plantă curată. Dacă vrei să vezi un teren cât e de bun smulgi un ştir.
Dacă rădăcina e dreaptă şi curată atunci e teren bun, bio, dacă pe rădăcină
găseşti nişte negi, alea sunt nişte otrăvuri pe care ştirul reuşeşte să le
scoată şi le izolează.
- M–am întrebat adeseori dacă vitalitatea
extraordinară a buruienilor nu poate avea o folosinţă concretă.
- V-aţi întrebat bine. Facem o greşeală imensă că spargem
acest tot pe care ni-l dă natura. Toate plantele au rostul lor – bine aţi spus.
E păcat că aşa zisa ştiinţă modernă – din care am făcut şi eu parte, că am şi
eu păcatele mele – ştirul ăsta mai are o proprietate descoperită de ruşi. La
o anumită vârstă frunza de ştir are o activitate antibiotică atât de puternică
încât nu există comparaţie cu… nici un antibiotic care există la ora actuală. Dar
şi lucerna e net superioară proteinei de carne de pasăre, de vită, conţine
toţi acei 8 aminoacizi de care organismul uman are nevoie; al doilea lucru:
rădăcina plantei se duce până la 12 m adâncime în pământ, dacă apa este la 6 m
adâncime nu mai contează dacă a plouat sau nu, dar nu numai atât. Ea scoate la
suprafaţă minerale şi tot ce îi trebuie încât după ea ţăranul român ştia să
facă rotirea culturilor, 4-5 ani de cultură de grâu şi porumb, iar punea
lucernă şi astfel scotea dupa câţiva ani tot ce îi trebuie plantei. O altă
treabă despre plante: cine oare a dat doi bani vreodată pe napi?!
- Un fel de cartofi….
- Ei bine, ruşii au demonstrat o treabă, şi anume faptul că porcul care mănâncă napi nu face artrită. Şi până la 18 – 20 de ani cât trăieşte nu face nici o boală. Acum, mai nou, s-a descoperit că napul conţine în el o polizaharidă a fructozei. Anumite tipuri de napi. Că sunt mai multe feluri. Eu am în cercetare cu ruşii vreo şase tipuri de napi. După cercetări a reieşit că acest produs are distanţa foarte variabilă între oxidrili. Aceştia încadrează toate metalele toxice încât dacă iei produse pe bază de napi este exclusă orice boală de colon. Şi de aceea ştirul şi napul ruşii le-au declarat plante de interes naţional pentru sănătatea poporului şi au făcut institute de cercetări şi colaborez cu ei. Cu natura asta e foarte greu. Am fost la un congres zilele trecute: „Omenire, încotro?” Şi eu le-am spus: lăsaţi cu cometele, cu lovitul… noi ne autodistrugem singuri. S-au uitat cam ciudat la mine. Am întrebat pe cineva: de ce sub un nuc nu creşte niciodată troscot sau ştir?
- Ei bine, ruşii au demonstrat o treabă, şi anume faptul că porcul care mănâncă napi nu face artrită. Şi până la 18 – 20 de ani cât trăieşte nu face nici o boală. Acum, mai nou, s-a descoperit că napul conţine în el o polizaharidă a fructozei. Anumite tipuri de napi. Că sunt mai multe feluri. Eu am în cercetare cu ruşii vreo şase tipuri de napi. După cercetări a reieşit că acest produs are distanţa foarte variabilă între oxidrili. Aceştia încadrează toate metalele toxice încât dacă iei produse pe bază de napi este exclusă orice boală de colon. Şi de aceea ştirul şi napul ruşii le-au declarat plante de interes naţional pentru sănătatea poporului şi au făcut institute de cercetări şi colaborez cu ei. Cu natura asta e foarte greu. Am fost la un congres zilele trecute: „Omenire, încotro?” Şi eu le-am spus: lăsaţi cu cometele, cu lovitul… noi ne autodistrugem singuri. S-au uitat cam ciudat la mine. Am întrebat pe cineva: de ce sub un nuc nu creşte niciodată troscot sau ştir?
Există medicina vibraţională. Cel mai teribil detector de
minciuni s-a făcut cu ajutorul plantelor care nu pot să te înşele. Fiecare tip
de celulă din plante corespunde uneia din organismul uman. De exemplu, se
cunoaşte din antichitate că ţăranul român îşi trata flebitele cu castane.
Le ţinea 4-5 zile în apă apoi le sfărâma. Gemoterapia modernă arată că ce?
Atunci când făcea treaba asta începea să germineze castana. Atunci apăreau
celulele noi. Ca să se constate acum, după cercetări foarte multe, că celulele
din germenele de castane sunt identice cu cele din vasele de sânge ale noastre.
Sistemele de vibraţie ale castanei le percepe organismul,
de asta, la ţară, oamenii se duc şi îmbrăţişează castanul. Sunt
vibraţiile care purifică organismul, o chestie pe care lumea o înţelege foarte
greu, dar sunt şi altele… coacăzul are în frunze nişte componente care seamănă
cu cortizonul, dar nu are nici o toxicitate pentru că organismul uman o
acceptă.
Iată, pădurarii trăiesc în aer curat. Şi toată
lumea spune vai, ce bine de ei, respiră aer curat. Ei bine, ei fac parte din
categoria de oameni cu cea mai scurtă viaţă. Un pădurar care a tăiat un
copac până la 1 km se degajă energie negativă. Noi nu cunoaştem această lume a
plantelor. Concluzia: natura trebuie păstrată ca atare.
Poate aţi văzut, pe toate produsele Hofigal eu am o
lozincă, cuvintele lui Eminescu: „Natura nu minte niciodată”. Dar Eminescu nu a
fost publicat înainte de Revoluţie pentru filozofia lui: Natura egal Dumnezeu.
Natura are soluţii la toate. Atunci, dreptul meu este de a o lăsa cum este.
- Aş vrea să vă rog să trecem pe un registru
concret. Care sunt ultimele realizări ale Hofigal?
- Am făcut această linie nouă de capsule
gelatinoase unde facem produse noi, printre care unul în premieră mondială,
care se numeşte LARV Albina. Asta arată că albina ca atare are foarte
multe componente micro şi macro elemente comune cu ale organismului uman şi are
peste 200 enzime comune cu ale organismului uman. Apilarnilul care se făcea
înainte, se lua lăptişorul de matcă se făcea liofilizare şi îl făcea solid. Dar
acesta are 70 la sută apă şi 30 la sută substanţă uscată. Exact ca şi
organismul uman. Ei bine, în momentul când făceai această uscare distrugeai o
grămadă de enzime. E pentru prima dată pe plan mondial când iau acest lăptişor
de matcă, îl bag într-o maşinărie specială, îl bag în ulei, respectiv Omega 3,
alături de spirulină şi îl încapsulez cu toate proprietăţile lui de la albină.
Şi nu înlătur nimic din ceea ce se cheamă de la matcă. Ei bine, produsul dă
nişte rezultate foarte bune.
Cel mai important lucru pe care l-am
constatat: are în el calitatea declanşării reacţiilor hormonale din
organism. Declanşând astea, absolut toate, cancerul mamar la femei,
prostata la bărbaţi este imposibil să se mai poată întâmpla aşa ceva. Cea mai
importantă treabă este că regenerează organismul în totalitate.
Albina este singura care are în larva ei vitamina B12 într-o cantitate încât în
100 mg de larvă de albină se găsesc circa 12-16 centigrame de B12. Sunt
suficiente 6 capsule pe zi ca să asimilezi necesarul zilnic de B12. Al doilea
lucru în larva de albine sunt componente deosebite, dintre care unele cu iod.
Asta are un iod pe care tiroida îl asimilează. Una din realizări.
O altă realizare: aspirina naturală.
Am fost inspirat din poveştile din copilărie. Pe mine mă fascina atunci ideea
că se făceau schimb de roci valoroase, de aur cu coajă de salcie. La toate
luptele tribale fiecare trebuia să aibă în buzunar dacă se rănea, coajă de
salcie ca să mănânce. După cercetări, salcia are precursorul acidului
salicinic, adică salicinol şi acum e demonstrat că iarăşi enzimele au un rol
deosebit. Am fost inspirat de nişte cercetări ale englezilor, aspirina ca atare
a fost gândită să atace orice fel de inflamaţie. Acum se ştie şi de ce. Dar,
aspirina poate face mai mult rău decât bine. Ei bine, salicinolul s-a dovedit
că nu are nici o acţiune secundară. Eu am nişte rozmarin în cultură, am asociat
cu o altă formă de salicinol din rozmarin şi am făcut salicinolul concentrat,
care înlocuieşte aspirina din toate punctele de vedere. Un lucru foarte
important: toate aceste plante din care vrei să faci produse enzimatice trebuie
să le faci fără să depăşeşti temperatura de 40 de grade, că astfel distrugi
enzimele.
O să scoatem acum ceaiul făcut la rece.
Aici am un brevet cu totul deosebit privind uscarea plantelor – iarăşi premieră
mondială. Eu usuc plantele cu aparatură din Germania şi fac uscarea prin
modificarea umidităţii totale şi marea descoperire constă în faptul că toate
bacteriile, chiar şi viruşii, sunt distruşi. Învelişul viruşilor este din
hidrocarburi care rezistă. Dar când umiditatea a scăzut, ele crapă şi s-a dus
bacteria. Acum 4-5 ani când am dat de această descoperire nu-mi venea să cred
că pot să sterilizez o plantă fără să o aduc la temperatură. Eu prelucrez numai
cu 24 de ore înainte de a fi fabricat produsul pentru că şi aici, la capsulare,
eu folosesc aceste blistere şi de aceea, de exemplu, nu le ambalez în borcane,
deoarece orice capsulă care vine în contact cu umezeala şi cu oxigenul se degradează.
Pentru asta am luat medalia de aur a Calităţii Europene la Oxford acum 2 ani
de zile pentru calitatea produselor Hofigal pentru că aveam nişte produse
cu totul deosebite. Acum voi scoate pe piaţă nişte produse noi pe bază de alfa
de care vă spuneam. Mă irită faptul că la noi în ţară sunt atâţia copii
bolnavi. Peste 12 la sută avem copii bolnavi la un an, doi de viaţă. Cu
produsele pe care le poate lua mama îi poate corecta absolut toate eventualele
boli.
- Care rămâne produsul de bază al Hofigalului?
- Primul produs se cheamă Redigest. Nu are egal pe
plan mondial. Îl consumă nouă şefi de state. Acest produs, cine învaţă lecţia
să-l ia cu regulitate de la vârsta de 35 de ani. Este o invenţie făcută acum 18
ani la sugestia unui medic veterinar care mi-a spus: noi semănăm cu păsările
foarte mult. Nu încerci să vezi dacă poti să scoţi un produs din pipota lor? Am
constatat că puiul de găină în perioada de 18 zile până la 36 zile se
suprapune identic din punct de vedere al enzimelor cu omul. Făcând
cercetări pe treaba asta am găsit pe cuticula de pipotă doi noduli: hipofiza şi
epifiza. Şi avem şi aceste enzime care ar trebui fabricate de către organism.
Aceste enzime dacă le aduci de afară…
În viitorii 40 – 50 de ani dacă stăpânim enzimele vom
stăpâni lumea. Dacă vii cu acest supliment de la vârsta
când nu mai poţi face faţă efortului – de la enzime nu mai faci faţă – poţi să
ajungi Norman Walker. Cercetător american, care la 84 de ani a renunţat la
scaun şi a început să facă câţiva km pe jos, zilnic. Apoi a scris cartea
„Întinereşte şi tu” pentru a-i învăţa şi pe alţii din experienţa lui de viaţă,
dar şi ca medic, despre toate descoperirile şi cercetările sale. A murit la 116
ani. Cu mintea perfect limpede. Acesta spunea: nu contează să arăţi tânăr, ci
să ai minte tânără.
Am o mâhnire teribilă că la noi în ţară se acceptă
OMG-urile. A fost un congres aici. Spusă de către nemţi în plină şedinţă. Madam
Merkel a avut o întâmpinare teribilă. Stuparii au găsit că matca nu mai depune
1.200 de ouă dacă iei polenul din OMG-uri, pentru că în primul an scade
capacitatea cu 30 la sută, în anul 2 scade cu 50 la sută şi în anul 3 stupul se
stinge. Şi aceşti stupari s-au dus cu aceste filme, le-au arătat dnei Merkel.
Peste câteva zile a dat decret prin care interzice pe tot teritoriul Germaniei
OMG-urile şi firmei Monsanto să plătească despăgubiri la toţi stuparii. În
Europa am rămas singurii care acceptăm OMG-urile. Rezultatul: 50 la sută din
bărbaţii din România nu mai pot să procreeze. Dar, suntem ţara cu cel
mai bogat pământ din lume. Dar nu ştim să-l preţuim. Dacă am trece la produse
bio şi economic ne-am reveni. I-am spus şi unui ministru: dacă dvs. mâncaţi
mămăliga din porumbul cultivat în pământul pe care aţi acceptat să se cultive
porumb modificat genetic în nordul României, trebuie să mâncaţi 4-5 mămăligi ca
să vă asiguraţi micro elementele necesare. De-aia americanii sunt toţi obezi.
Pentru completarea datelor puteti citi siacest articol
Interesant, Foarte interesant!
RăspundețiȘtergerePielita pipotelor o uscam si apoi o dau prin rasnita, cand avem pui mici in primele zile amestec in mancarea lor praf de pipota!
Foarte interesant daca ne spuneti si la ce foloseste va ramanem indatorati. Multumesc pentru vizita si va doresc o zi frumoasa.
ȘtergereEste foarte bogata in oligoelemente si cum noi nu dam furaje industriale animalelor pipota asigura un aport bun de Ca, Mg etc si ajuta foarte bine si la digestie, nu fac diaree(care la puii mici este fatala. Binenteles trebuie stiut exact ce contine furajul administrat. Studiez acum un tratat de medicina naturista pentru animale si am descoperit o sumedenie de remedii.
ȘtergereO zi frumoasa sa aveti si dumneavoastra!
Mltumesc frumos pentru raspuns si va astept cu drag sa discutam.O zi linistita sa aveti.
ȘtergereNapi n-am mancat niciodata, trebuie sa aprofundez subiectul. Mi-ai dat multe idei interesante cu articolul asta. Trebuie sa reinvatam sa folosim o gramada de plante, trebuie sa ne intoarcem la simplitate ... O zi buna, Vasile, si succes in tot ce faci !
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru vizita. Sper sa gasiti lucruri utile si interesante cun am gasit eu la dumneavoastra pe blog. O zi frumoasa va doresc.
Ștergereei, uite ata nu am stiut! am stir in gradina....cat sa insanatosesc un sat. de asta nu am reusit sa scap. si papau gainile mele, in loc sa-l pap eu. ei, din primavara il introducem in retetele de green smoothies. o zi minunata sa aveti, irina
RăspundețiȘtergereExista numeroase plante in gradina pe care, din dorinta noastra de a avea o gradina ordanata si curata, chipurile, curata in sensul ca nu trebuie sa creasca nici o buruiana,nu luam aminte la minunile naturii daruite gratis, asa facem cu papadia, stirul, urzica si altele. Cred ca-i momentul sa le redescoperim si sa vedem virtutiile lor terapeutice. Stirul sau amarantul este cunoscut de mult timp si foarte folosit. O zi frumoasa va doresc. Se pare ca totusi vine primavara.
ȘtergereDaca am avea macar 100 de oameni ca Stefan Manea, iar dintre ei, macar 10 in parlament, oare unde ar fi Romania??!!
RăspundețiȘtergereSigur avem problema este ca multe persoane cu capacitate si caracter stau deocamdata in expectativa cand vad ce ceolaneala este in parlamentul nostru. Sa aveti o primavara minunata plina de verdeata si inspiratie.Cu stima
ȘtergereDe napi n-am stiut nici eu, desi i-am gustat. Multumesc pentru informatiile utile si interesante din acest articol!
RăspundețiȘtergereVa multumesc pentru vizita si aprecieri, napii, napii porcesti sau topinamburul sunt cam acelasi lucru si au proprietati curative deosebite putand fi folositi chiar si in alimentatia diabeticilor. O seara frumoasa.
Ștergere